onsdag 14 januari 2015

Knappskola!

Få ting fascinerar mig så mycket som knappar!

I all sin litenhet rymmer de en variationsrikedom som är svårslagen...

Tänk bara på bredden i de olika material som används för att tillverka knappar!

Tänk på hur de kan fungera som stilmarkörer, tidsmarkörer, statusmarkörer och på så sätt säga oss en hel del om människan bakom knappen.

Tänk på det spektra av färger och dekorer som går att finna i knappvärlden.

I går fotograferade jag en del av de knappar som finns i privata gömmor och i manufakturen, ordnade just efter material. Förutom dessa finns det ju också knappar av horn, läder, tyg, äldre typer av plastmaterial m.m

Håll till godo - här kommer bilderna:


Plast - både vintage- och nytillverkada knappar
Metall - både vintage- och nytillverkade knappar


Glas - vintageknappar


Porslin - vinatgeknappar

12 kommentarer:

  1. Älskar knappar! Är urusel på att använda dem - bara samlar och samlar. Men jag ska försöka bli bättre. Lyckades häromdagen byta ut de hemska i plast som satt på min yllekappa mot ett par i mässing som jag hållit på länge länge, så det tar sig!

    SvaraRadera
  2. Jag älskar också knappar!!! Och jag har så många fina från min mormors syateljé. De är som små skatter!

    SvaraRadera
  3. Härligt inlägg! Knappar är fantastiska ♥

    SvaraRadera
  4. Vad lustigt, har likadana ankarknappar (de enfärgade). Fick en maaassa knappar av min syster och svåger. Har inte hunnit sortera allt men det fanns ankarknappar i flera storlekar och olika metallfärger.

    SvaraRadera
  5. Ja knappar är så underbara! :) Jag gjorde ett liknade inlägg för ett par månader sen: http://vajb.blogg.se/2014/november/knappar-2.html
    Bara för att knappar är så härlig och inspirerande :)

    SvaraRadera
  6. Knappar är så underbara. Stil har faktiskt ett helt radioprogram om knappar. Tyckte den var så spännande att lyssna på.

    SvaraRadera
  7. Dans notre boutique en ligne, vous trouverez des tuyaux de cheminée et des produits pour le conduit de cheminée

    Nous sommes spécialisés dans les systèmes de cheminée et avons l'expérience de la vente en ligne de conduits de cheminée double paroi inox, de systèmes de conduits pour le tubage des cheminées. Nos cheminées de qualité irréprochable doivent répondre à un cahier des charges très strict. Vous pouvez donc être sûr que vous recevrez un produit de première qualité et un excellent rapport qualité-prix. Nous avons plus de 10 ans d'expérience.

    Vous pouvez trouver des conduit de cheminée double paroi inox, des conduit de cheminée simple paroi inox, des conduit de cheminée isolés et bien plus encore dans notre magasin.

    SvaraRadera