fredag 17 april 2015

Handarbete och foto - en underbar kombination!

Under onsdagen och torsdagen den här veckan, höll jag fotoskolaJärbo Garns Instagram. Skolan går också att läsa i sin helhet på Järbo Garns blogg!

Min fotoskola är ingen invecklad, fototeknisk historia, utan snarare ett slags inspirations underlag för dig som vill utveckla din förmåga att komponera vackra handarbetsbilder och dokumentera det du skapat.

Det här med att fotografera stickade och virkade alster är något som jag själv ägnat mycket tid och tanke åt under de senaste åren!

Om det så har inneburit att jag balanserat på pinnstolar för att hitta den bästa vinkeln, rivit ner gardiner för att få in så mycket ljus som möjligt, krupit under taggtråd för att plocka kottar till rekvisita, klättrat på stege för att få bästa ovanifrån-perspektivet, hukat mig under buskar och snår för att fånga den där skira blomman som färgmatchar min stickning... eller släpat kameran över stock och sten - så har jag ALLTID haft vansinnigt kul!

Det bästa med en digitalkamera att man får hur många chanser som helst, att lyckas med sitt företag. Det är bara att knäppa på, tills man är nöjd. Trägen vinner - som det heter!

Det fina i kråksången, när det gäller fotoskolan - är att den har mottagits med enormt intresse. Det tyder på att det finns många kunskapstörstande handarbetsfotografer i vårt avlånga land - och det gör mig mycket glad!

För att uppmuntra dig att ta ditt fotograferande till nästa nivå, håller vi just nu en fototävlingJärbo Garns Instagram. Vi längtar efter att se fantasifulla, finurliga, fantastiska handarbetsfoton!

Vinsterna består av exklusivt garn från Manos del Uruguay, så missa inte detta! Läs mer här, om hur du går tillväga för att vara med!


3 kommentarer:

  1. Du tar väldigt fina bilder :) Har bokmärkt fotoskolan så jag kan läsa den sen!

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastiskt fin kjol! Vart kommer tyget ifrån?

    SvaraRadera