torsdag 16 april 2015

Vårvasen!

Av alla de världsliga saker jag har i min ägo, så är vårvasen en av de käraste!

Nu kanske du undrar vad en vårvas är? Jo, det är en liten vas - perfekt för vårblommor - som man plockar fram varje vår så snart vitsipporna har slagit ut...

När jag var liten och hade plockat tussilago satte alltid mamma blommorna i en liten blå glasvas som bestod av en skål på metallben. Kanske var ställningen gjord av tenn, jag vet inte riktigt. Men jag minns hur det gula stod mot det mörkt blå - och att det blev så fint i rummet, så fort den där vasen var fylld med blommor!

Min vårvas har jag själv köpt på Sandbergs Bosättningsaffär i Nora (= världens finaste porslinsbutik). Den är guldkantad och pryds av små diskreta blomstermotiv.

Vitsipporna har min lilla Greta plockat i utkanten av grannens tomt -  i ett obevakat ögonblick! (Men säg för guds skull inte det till någon! ;-)

3 kommentarer:

 1. Jeg blir så inpirert av deg! Har selv min lille blomtergutt som kommr med de søteste vårblomster servert med det herligste smil. Jeg skal jammen ta ham med og la ham plukke ut en vase som blir vår lille vårvase. <3

  SvaraRadera
 2. Så otrolig söt liten vas. Själv har jag en liten vårvas som jag ärvt från min farmor. En glasvas med en liten blomma ristad i glaset. Den väcker minnen.

  SvaraRadera
 3. Åh, Sandbergs bosättningsaffär i Nora. Jag var där första gången när jag var i övre tonåren, med min pappa och min farmor. Min farmor var uppvuxen i Nora och vi åkte runt och tittade och hon berättade. Så gick vi in i Sandbergs bosättningsaffär, och där arbetade en äldre herre som frågade artigt om han kunde hjälpa oss med något. Det visade sig vara min farmors gamla lekkamrat, och de kände igen varandra! Efter det måste jag givetvis titta in i den affären om och när jag råkar befinna mig i Nora. Fin affär, och en underbart fin liten stad.
  / Lovisa i Stockholm

  SvaraRadera