måndag 17 maj 2010

Gör godaste Rabarbermoussen!



I rabarberns tid vill man njuta av den syrliga godsaken så ofta som möjligt. Igår gjorde jag den här härliga Rabarbermoussen till söndagsdessert. Den är så god att en av mina vänner planterade rabarber i sin trädgård efter hon smakat den! Och då endast för att kunna göra just den här moussen;-)

Rabarbermousse
4-6 portioner

200 g rabarber
2 msk outspädd röd saft
1 dl socker
1 dl kesella
2 1/2 dl grädde

Skär rabarbern. Koka den i saften till en tjock kräm. Låt kallna. rör i socker och kesella. Vispa grädden hårt, blanda ner i smeten. Häll i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar.







Jag serverade min mousse i rosa dessertglas från Eda glasbruk. Under dem ligger en liten stuvbit från Klässbols linneväveri. Med andra ord, ett rätt igenom värmländskt stilleben...

Ha en fin måndag!

6 kommentarer:

  1. Spännande recept! Måste helt klart testas, får hoppas att svärföräldrarna har lite rabarber över.

    SvaraRadera
  2. Anna och Maria: Vad roligt att ni blev sugna på att testa mitt recept! Moussen är faktiskt ovanligt god... Och som sagt var: Det är så roligt att använda rabarber när den tiden är här!

    /Maja

    SvaraRadera
  3. Detta ska testas så fort rabarbern är klar!

    SvaraRadera
  4. Libby: Ja, gör det! Tror inte att du kommer att bli besviken;-)

    /Maja

    SvaraRadera
  5. Har gjort den många gånger och t o m
    lämnat receptet till en kvinna från polisen i Skottland samt många kompisar. Superbra recept. Jag lägger till citronzest av en citron.

    SvaraRadera