Den här roliga, goda, lättgjorda efterrätten fann jag i Husmoderns Köksalmanack från 1958 under rubriken "Det goaste vi vet". Rubriken dyker upp här och var i almanackan och tipsar om sådant som passar barnmagar... Efter provsmakning vet jag dock att den här desserten passar lika bra i vuxen magar också:-)
Så här gör du Kokos-Persikor:
Kokos-Persikor
Låt stora, vackra persikohalvor rinna väl av och lägg sedan samman dem två och två med en rejäl klick hårt vispad grädde emellan. Grädden smaksättes med ca 1 dsk (= dessertsked, motsvarar 10 mg, men enklast är att bara ta efter behag) kokosflingor (och färgas svagt grön med en droppe karamellfärg). Snöa en nypa flingor över varje färdig, underskönt kolorerad dubbelperiska och ni har en fullkomligt oemotståndlig barndessert.
Kanske något för söndagmiddagen! Ha en fin helgdag!
haha jag tänker bara på stekta ägg när jag ser bilden, men det är säkert fantastiskt gott ändå :)
SvaraRaderaPersikorhalvor vard det enooooooooooooormt länge sedan jag åt...en barndomsgrej för länge, länge sedan :)
SvaraRaderaCecilia: Javisst, likheten är slående... men de är supergoda! Jag lovar;-)
SvaraRaderaFru Purjo: Ja både persikor och anna konserverad frukt minns man från barndomen. Jag tycker både persikohalvor och päronhalvor är lite underskattade som desserter!!! Därför tänker jag äta det mycket i sommar:-)
/Maja
Det ska testas....funkar nog med päron också!
SvaraRaderaTjuettan: Ja, päron blir nog också supersmarrigt;-)
SvaraRadera/Maja