torsdag 6 maj 2010

Virka glada galgar!I helgen upptäckte jag dessa bedårande "Glada Galgar (Happy Hangers)" hos en av mina favorit bloggerskor - Alicia Paulson. Hon hade i sin tur hittat virkbeskrivningen hos den förtjusande "Dottie Angel". Måste säga att det här är ett av de roligaste pyssel jag gjort på länge! Galgarna blir så söta och dessutom får jag användning för restgarner som blivit över...


Den här gulgröna varianten var den första jag gjorde. Vårigt mild i sina färger...

Principen är enkel: Man klär alltså enkla trägalgar med två "snäckremsor" som virkas fast med en "ram" av fasta maskor. Så nu letar jag febrilt efter den här typen av trägalgar, vart jag än kommer;-) Jag tänker mig att jag ska göra färgmatchade galgar enligt den här modellen, till mina vackraste klänningar... Möjligheterna är oändliga!

För dig som också vill göra en "Glad Galge" kan den här översättningen av amerikanska virktermer vara till en hel del hjälp:

chain - kedja av luftmaskor

single crochet - fastmaska

double crochet - stolpe

Nedan ser du några av de garner som står på tur att förvandlas till galgar...

Jag återkommer med ytterligare ett inlägg om detta när jag gjort fler "Glada Galgar". En i den ljusbeiga färgen med det blåa garnet som ram är nästan färdig. När den är klar står en plommonfärgad med rosa ram på tur...

Ha en fin virkstund! Hoppas att ni blir lika glada som jag:-)

6 kommentarer:

 1. snyggt!!! Måste ju vara praktiskt med, eftersom slinkiga grejer inte borde halka av lika lätt....

  SvaraRadera
 2. Fru Purjo: Kul att du gillar dem!

  Olivia: Javisst, det är jättepraktiskt på det sättet! Också bra om man ska hänga upp ömtåliga plagg i t.ex. spets eller chiffong. då riskerar de inte att rivas upp av träet... Superkul att göra dem också;-)

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Åå vad jag vill lära mig virka nu! Får sticka ut till mamsen och be henne visa mig :)

  SvaraRadera
 4. Cecilia: Vad roligt att du blir sugen på att virka! De här galgarna kan ju vara ett bra nybörjarprojekt... Lite pilligt är det, men sedan blir de ju sååå fina;-)

  /Maja

  SvaraRadera
 5. Kan du inte skriva på svenska hur man virkar galgarna.

  SvaraRadera