söndag 6 november 2011

Baka prästgårdens kaffekaka!















Ibland är det godaste som finns en enkel sockerkaka. Just den här är en familjefavorit som hängt med oss i många år - mamma har bakat kakan sedan jag var liten. Den går på ett litet kick att göra och smakar alldeles utmärkt till söndagsfikat!

Så till alla er som går hemma och känner det lite höstgrått: Än är det inte försent att förgylla söndagen med en sockerkaka!

Prästgårdens kaffekaka

1 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1-2 tsk kardemumma
75 g smör
2 dl mjölk eller filmjölk
10 hackade sötmandlar eller hasselnötter
2 msk pärlsocker

Finfördela smöret i de torra ingredienserna. tillsätt mjölken och rör smeten slät. Häll i smord, bröad rund form. Strö på mandel och pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

2 kommentarer:

  1. Inga ägg i? Bara 1 dl socker. Inga komentarer heller. Vågar ej baka den ;-)

    SvaraRadera
  2. Gjorde den till mötet på jobb i dag och den blev mycket uppskattad :)
    Var lite orolig när jag såg smeten, men receptet stämde till punkt och pricka...

    SvaraRadera