måndag 28 november 2011

Symöte - Adventspåsen!


Välkomna in på symöte!

Mitt i vardagens brus så händer det ibland - vi stannar upp, andas lite lugnare och ser oss omkring i förundran. Vi får vara tillsammans. Med de som är oss allra närmast. Och känna tacksamhet över livets rikedom. Vår advenstmorgon var sådan.


Inte märkvärdig. Bara enkel och lugn. Jag smög upp i ottan och sydde en liten adventspåse (= nytt ord;) För i år har jag tänkt att lillan ska få adventsgåvor - någonting litet varje adventssöndag, som en försmak av julen. En slags nedbantad variant av paketkalender... Förhoppningsvis kan den här traditionen göra väntan på jul något mer uthärdlig för en liten person.

1:a adventspåsen innehöll en ljuvlig boksamling som jag haft i gömmorna ett bra tag nu - 10 pixiböcker om julen. Pixiböcker är nog något av det finaste som finns! I all sin anspråkslöshet rymmer de så mycket. En hel liten värld som man får tillgång till när man öppnar pärmarna.

De 10 julböckerna är en brokig samling - en del riktiga klassiker, och andra lite mer okonventionella. Som den om tomtens onda bror till exempel... Och naturligtvis skulle alla läsas från pärm till pärm med en gång! Vi satt där i soffan och läste och läste. Det var det bästa jag gjort på länge! Pixiböcker och pepparkakor i en salig blandning:) Att läsa julböcker tillsammans är överhuvudtaget mitt bästa tips för att höja julstämningen!Adventspåsen var enklast möjliga syprojekt. Bara ett par raksömmar och så en dekorationsetta av filt och en liten stängningsanording, även den av filt. Knappen fann jag i gömmorna. Får se vad nästa adventpåse ska få för form...
Hur går det för er med alla julprojekt? Börjar de ta form? Välkomna att lämna en länk till ert syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:

13 kommentarer:

 1. en kommentar som inte har med symötet att göra... men i allafall; Skulle du inte kunna flytta upp sökrutan en bit? Har de senaste dagarna behövt leta upp några gamla inlägg och det krävs lite löjligt mycket scrollande för att hitta den... Vill ju ha ut max av min favvoblogg!

  SvaraRadera
 2. Mylla: Nu är det gjort:) Känner mig hedrad av att du kallar min blogg favvoblogg! Tack för det!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 3. Å Pixiböcker är underbara och vilken söt påse här hemma har ungdommarna broderad adventskalender som vanligt.
  Tack för titten vi ses igen.
  Kram Katha

  SvaraRadera
 4. En jättefin ide´det där med att ge en present varje söndag istället för varje dag!
  Min mamma broderade en kalender till mig när jag var barn och det var alltid lika spännande för mig att få öppna dagens lilla paket... men jag tror nog att mamma hade lite väl mycket huvudbry med att tänka ut olika presenter... hon hade nog uppskattat 4 söndagar istället!
  Själv brukade jag göra en pepparkakekalender när mina barn var mindre.
  Man numrerar 24 pepparkakor med glasyr och hänger upp dem i en ring eller på en pinne, med röda band, sedan fick barnen ta en pepparkaka var efter frukosten från sin egen pepparkakemobil.
  Det var också uppskattat, trots att det "bara" var pepparkakor! Har man 4 barn så är det inte så lätt att fixa 24 småpresenter x 4!!!

  SvaraRadera
 5. å vilken fin påse maja. härligt tyg du valt som verkligen passar in i ditt hem=) jag gillar!!!

  SvaraRadera
 6. Jag håller på att göra fina grå adventshjärtan.
  Kommer att bli fint till tallriset.
  Man blir så pysselsugen i advent.

  SvaraRadera
 7. Ursöt liten påse du har gjort. Gillar det enkla. Jag är inne på samma spår denna tisdag.

  SvaraRadera
 8. Vilken söt idé! Det är ju perfekt om man tycker att det blir lite mycket med en hel adventskalender.

  Det blev inget symöte för min del den här veckan - jag har varit bortrest och har visserligen pysslat en del, men inte hunnit fota och göra blogginlägg. Därför hejar jag på er andra och återkommer nästa vecka! :)

  SvaraRadera
 9. Inte att förglömma så är pixiböckerna i perfekt längd för godnattsagorna. Minns att pappa alltid läste pixiböcker för mig när jag skulle sova.

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 10. Vad mysigt, den där pixi-boxen ska min minsting få i julklapp, han älskar pixiböcker! Och liksom du älskar jag julböcker, varje år köper jag några så det har blivit ett litet lager här nu. Just nu är de nedpackade inför flytten men jag längtar SÅ efter att plocka fram dem och läsa!

  SvaraRadera
 11. Jag tänker genast på kusinernas favorit bland Pixiböcker! Om 3 små kattungar som tappat sina vantar. JAG minns idag inte så mycket av den (var väl dryga 30 år sedan...) men DÅ kunde grabbarna hela utantill. Men läsas skulle den! Igne och igen och igen och igen...
  Toppenidé med påsen! Brorsan o jag hade varsin "trapp" i filt där det sattes en tomte var dag till en klapp på julafton.
  Här blir inte så mycket just julpyssel (ensamstående o själv i jul) men jag har en fundering på en broderad "snabbgardin" men vet inte om jag ska tillåta mig själv nytt projekt när andra inte är klara...
  Bekymmer, bekymmer:)
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Bra det där med adventspresent, det har jag använt till mina barn också. Speciellt mysigt med något som man kan göra tillsammans. Ha det gott mvh Anita

  SvaraRadera
 13. Som liten fick jag alltid (och får egentligen fortfarande 20 år gammal, då jag ännu bor hemma och yngre bröderna får) adventspresent. När julpyntet skulle upp hamnade även strumporna framför vedspisen och varje morgon tassade man ner och öppnade sitt lilla paket som kunde vara en tidning, en fin julgranspumla eller kanske någon fin klänning till sin docka.

  SvaraRadera