onsdag 22 februari 2012

Servera läckert morotstilltugg!

När jag lagar fiskrätter brukar jag ofta servera stekta morötter till. Det är så enkelt att ta till eftersom man nästan alltid har morötter hemma. En slags "nödsallad" skulle man kunna kalla det...

Så här gör jag:

Häll god olivolja i en stekpanna och hetta upp den. Strimla en till två morötter direkt ner i stekpannan med hjälp av en potatisskalare. Låt steka på hög värme i ett par minuter, rör om ganska ofta. Salta och peppra. Färdigt att servera!

Trots sin enkelhet smakar morötterna som en riktig delikatess när man stekt dem i olivolja - så varför inte prova du också!

14 kommentarer:

  1. Det var en god idé som skall prövas.

    SvaraRadera
  2. Jag har också testat detta och även en till variant. När jag kokat pasta, tex, tagliatelle( bandspagetti) kan man också koka med sådana morotsstrimlor, men bara den sista minuten, då får man dem lite knapriga också,. Prova detta, det är jättegott och så enkelt.

    kram//tina i Falun

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott! Tackar för tipset.

    SvaraRadera
  4. Ett kanontips, tack för det!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  5. Perfekt till rödingen jag just tänkte värma till lunch, tack!
    /*

    SvaraRadera
  6. Instämmer -- detta är supergott!
    Det finns ett recept i Tillsammansmat som är fantastiskt gott i all enkelhet, Panikpasta. Färsk tagliatelle som kokas, morötter som hyvlas ner i wokpanna med olja och salt och lite peppar, pastan på tallriken, morötter ovanpå, smulad fetaost och rostade solrosfrön ... perfekta smakbrytningar!

    SvaraRadera
  7. ÅÅÅ precis vad jag behöver tack för att du delar med dig/Gela

    SvaraRadera
  8. Testat detta till lunchwoken idag, helt okej och enkelt och snabbt, tack för tipset!

    SvaraRadera
  9. Eftersom du sa att den holländska tjockpannkakan var obligatorisk att prova har jag gjort det, plikttrogen som man är. Suveränt gott! Blir ett återkommande inslag, utan tvekan. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  10. Exakt så gör jag fast med strimlad vitkål! Det här ska också provas.

    SvaraRadera
  11. Ett tips är att hälla i lite soya också när man ändå är igång och hej å hå så blir detta superbt!

    SvaraRadera
  12. Jag tog zucchini eftersom jag inte tycker om morot och det var väldigt gott.

    SvaraRadera
  13. Min bror tipsade mig om att tillsätta lite socker för att förhöja smakerna. Fruktansvärt gott!! Jag fattar inte varför din nya inlägg inte kommer upp på min lista????

    SvaraRadera
  14. En riktig höjdare är annars att riva morötterna och krydda med timjan under stekning :)
    Det passar väldigt bra till ugnsbakad lax och kokt brysselkål.

    Tips från Nanna ;)

    SvaraRadera