Jag blev så sugen på att baka ett rustikt, höstfikabröd att ha till kvällsteet! Någon slags mellanting mellan sötebröd och grovbröd...
Jag kombinerade ett par olika recept till en sorts muffins med havregryn och torkade blåbär i. Det blev riktigt gott och precis det där mellantinget jag var ute efter...
Torkade blåbär är ju fulla av vitaminer och ruskigt nyttiga. Det kan behövas i höstmörkret!
Havremuffins med torkade blåbär
3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 påse (70 g) torkade blåbär
3 ägg
1 ½ dl socker
100 g smält smör
2 dl yoghurt
Blanda havrgegryn, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och torkade blåbär i en skål. Vispa ägg och socker pösigt i en anna skål. Vispa försiktigt ner smält smör och yoghurt i äggsmeten. Rör ihop äggsmeten md mjölblandningen. Skeda upp smeten i muffinsformar som ställs i en muffinsplåt. Grädda i 225 grader ca 16-20 minuter.
Mums! :-9 Vill du ha de två magasinen som jag mailade om? Maila adress isf. Kram i allt roligt och kreativt arbete :-) Carol
SvaraRaderaMums! Dem låter goda och lite nyttigare än vanliga muffins.
SvaraRadera