tisdag 9 oktober 2012

Symöte - En ruta till!

Välkomna på symöte!

Det blev en ruta till häromveckan. Ni vet att jag visade ett par andra för ett tag sedan. Den här typen är himla rolig - lite snurrig, liksom:) 

En sådan här ruta stickas ungefär på samma sätt som starten på Estelle-hättan, bara det att vartannat varv stickas utan ökningar!

Filtrute-varianter kan man aldrig lära sig för många av, tror jag... Särskilt om har samlat på sig en massa restgarner som behöver stickas upp!

Förövrigt stickar/virkar jag på hemliga projekt som ni kommer att få se framåt november/december... Det ska bli så roligt att visa er vad jag har knåpat ihop, då!

Helgens stickstämma i Ransberg var fantastiskt rolig! Jag träffade så många snälla, spännande och kunniga människor! Det där med att låta 90 stickintresserade människor vistas i samma lokaler en hel helg, är verkligen en fenomenal idé! Bara en sådan sak som att nästan alla åhörare stickade medan jag föreläste - vilken grej! 

Tänk vad underbart att stå där och prata om Vintage-stickning och liksom bli ackompanjerad av klirrande stickor. Så skulle det vara lite oftare i vårt samhälle - jag menar att folk stickade på allmän plats!

Hur går det för er ed handarbetet? Är det många av er som hjälpstickar till "Sticka och skicka"?

Lämna gärna en länk med hjälp av länkverktyget nedan:

8 kommentarer:

 1. Låter härligt med stickstämma!
  Sticka och skicka har jag ännu inte ägnat mig åt, men väl Hjälpstickan. Det känns riktigt bra när man vet att sakerna man gör kommer väl till pass. Sticka och skicka får kanske bli nästa projekt :)

  SvaraRadera
 2. Jag brukar virka eller sticka när jag sitter på föreläsningarna på jobbet för att hålla mig vaken. På omvägar fick jag höra att folk störde sig på detta, så då slutade jag och somnade istället. Men nu har jag börjat igen och i fredags hade jag inspirerat två tjejer till. Vi råkade dessutom sitta bredvid varandra där längst bak och handarbeta. :)

  SvaraRadera
 3. Ja Jag håller på med mössor och en tröja har jag gjort, tänkte skicka i början av nästa vecka, till sticka och skicka.
  Vilken härlig ruta, den kan det bli mycket fint av.
  Ha en bra dag
  Ingvor

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för senast! Här kommer en länk till böckerna jag pratade om
  Http://froding.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Nu är jag också med och stickar till små medmänniskor runt om i världen, det känns fint! I mitt inlägg kan du se mina alster en femtimmarskofta och en treochenhalvtimmes väst. Jättefina mönster och roliga att sticka!
  Söt ruta, vacker den där Estelle "snurren".
  Jag tycker också om att sticka "offentligt". Det leder ibland till roliga möten. För ett tag sen när jag satt i ett läkarväntrum kom en ung kvinna fram och bad att få titta hur jag gjorde när jag stickade mönsterstickning. Hon sa att hon blev glad och lugn av att titta på när hennes mormor stickade förr i tiden och blev därför nyfiken på min stickning. Självklart fick hon det;-)

  SvaraRadera
 6. Min dotter älskar att virka och sticka:)www.sportochspelkocken.se

  SvaraRadera
 7. Läcker ruta!
  Här hålls på med en del som väl visas med tiden.
  Blev tyvärr lite sen idag, men det är i alla fall fortfarande tisdag:)
  Stickstämma låter helt underbart!
  (O nästa helg har vi Syfestivalen här:D)

  SvaraRadera
 8. Tack för fix med korsstygnsmönstret:-)

  Jag stickar och virkar mest till kyrkans diakoni här på hemmaplan. Så många i vår stad som behöver lite varma kläder och så nu inför hösten och vintern. Hemlösa men även barnfamiljer.

  Men den tiden som jag önskar fanns att göra mer och mycket på, den är för tillfället upptagen av annat.

  SvaraRadera