Konstigt det där - att åtaganden tenderar att hopa sig under en viss period och sedan kan det vara lugna gatan i veckor efteråt?
Skulle tro att ytterst få av er läsare lyckats undgå att det är kanelbullens dag idag? Det basuneras ju ut både här och där vilket ju är helt i sin ordning enligt mig. Kanelbullarna är ett mycket trivsamt bakverk, värt att firas!
Efterfrågan på kanelbullar verkar vara enorm! På vårt lokala konditori bad de till och med kunderna om att man skulle "förboka" sina kanelbullar redan igår - så att man säkert skulle få det antal man önskade;)
Nu vill jag ge ett par tips till er som likt mig har mycket omkring er idag, kanske kommer hem med andan i halsen i eftermiddag utan ork att dra igång ett långvarigt kanelbullebak - men ändå vill fira med något hembakat.
- Kanelbullekakan - guds gåva till kanelbullesugna med tidbrist. Baka den!
- Vetebullar på jäsblandning - ger alltid bra resultat på avsevärt kortare tid
Håller helt med, ingen bulle är som en delad bulle! Delat nöje är dubbelt nöje =)
SvaraRaderaHa en fortsatt trevlig kanelbulledag!
Ja det är så gott med dessa bullar i aala dess former och smaker.
SvaraRaderaBullkakan får jag nog ha provat, den lät mycket god och lätt att göra,
HA nu en bra helg
Ingvor
Å Maja, hade du bott lite närmare skulle jag kommit över med en påse bullar åt dig! Jag bakade dagen innan för då hade jag en ledig förmiddag, på självaste kanelbulledagen var jag, precis som du, en husmor i farten... ja, eller nått i den stilen, jag jobbade från halv sju på morgonen till halv tio på kvällen - pust! ;-)
SvaraRaderaOjoj :P här känner jag att jag måste tipsa om kalljästa bullar. Bulldegen gör man på kall mjölk och smöret finfördelas i mjölet. Sen bakar man ut bullarna på en gång å låter dom sedan jäsa i minst 1 ½ timme. Gräddas som vanligt!
SvaraRadera/joanna