tisdag 30 oktober 2012

Symöte - Så kom knapparna!Välkomna på symöte!

Igår låg en fykantig liten kartong i brevlådan och väntade, när jag kom hem. Det var alla de vintage-knappar som jag har beställt från England. Oj, vilken skatt! Knapparna kommer alla från ett gammalt varuhus, där de legat orörda i sina boxar medan åren gått...

Att öppna lådan var som att uppleva julafton i oktober. Jag riktigt rös, när jag bläddrade bland orginalarken med glasknappar, plastknappar, pärlemorknappar - alla fullkomligt oanvända. Det kändes lika högtidligt som att jag skulle ha rest i tiden och fått besöka en sybehörsaffär för sisådär en 50 år sedan. 

När man har med så här vackra knappar att göra, är det nästan så att man vill sticka sig en kofta som matchar knapparna, snarare än tvärtom...

Nu ska jag börja lägga upp knapparna i nätbutiken, så att ni kan botanisera bland finheterna. Om jag nu kan få mig till att sälja dem;)

Visst är knapparna i form av Tyrolerhattar ljuvliga, förresten? Gladare knappar får man leta efter:)

Idag har jag också haft glädjen att packa fyra lådor fulla med en massa fina bebiskläder som vårt stickcafé här i Arvika producerat! Kläderna ska få resa till Kongo och Panzisjukhuset.

I veckans avsnitt av "Stickpodden" pratas det bland annat om min kurs i "Vintage-stickning". Tack för det Elin - roligt att vi stickintresserade kan hjälpas åt att tipsa varandra om mönster, evenemang och tekniker!

Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg med hjälp av länkverktyget nedan:

13 kommentarer:

 1. Haha, ja precis sådär känns det! Min första tanke när jag såg knapparna var: Undrar hurdan kofta jag skulle kunna sticka till de här knapparna?

  SvaraRadera
 2. Härliga knappar!
  Jag har några kartor som kommit i fyndlådor från auktioner och visst känns det liksom högtidligt att titta och känna på dem!
  Ska de användas så får det minsann vara till något speciellt! :)

  SvaraRadera
 3. Men oj, vilken skatt! Lyckliga du, jag skulle ha svårt att skilja mig från dem.

  SvaraRadera
 4. Så kul att få se alla nya knappar.
  Ha en bra eftermiddag
  kram

  SvaraRadera
 5. Så söta knappar! synd att jag redan har en låda full annars hade jag inte kunnat motstå.

  SvaraRadera
 6. Så fina knappar!! Har en fråga: såg att du lagt upp dem i affären,men är priset för EN knapp eller HEL karta?

  SvaraRadera
 7. Börjar också fundera på kofta till knappar...
  Helt ljuvligt vackra! Och din känsla avundas jag faktiskt:) Blir allt lite "ha-galen"...

  SvaraRadera
 8. Alla: Vad roligt att ni gillar knapparna! Och jag håller med - sådana här knappar kräver rätt kofta. Inte tvärtom;)


  Fröding: Tack! Priset gäller en knapp. Det var kanske lite otydligt i texten - men nu har jag ändrat det. Tack för att du frågade!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 9. Hvor er de skønne de knapper :D

  SvaraRadera
 10. Hej! När du visade dina supersnygga knappar kom jag att tänka på en helt underbar affär som borde läggas till på den där besöks listan du sammanställde för ett tag sedan. Butiken ligger i Göteborg och heter " Knapp Carlsson". De säljer knappar och sytillbehörplus en massa band och snedslå. Miljön är riktigt retro då du får peka ut vad du ska ha över en gammal bänk i teak. De har även en egen hemsida, väl värda ett besök

  SvaraRadera
 11. Hej! Jag är gärna med i syföreningen! www.artoffjertorp.blogspot.com! Hälsningar Hanna

  SvaraRadera