måndag 10 oktober 2011

Baka med barn!


Jag håller alltid utkik efter roliga och pedagogiska barnböcker. Häromdagen hittade jag en så fin bok i vår lilla bokhandel. Det är en kombinerad sago-/bakbok som heter "Prinsessans kalas - En sagobok med recept" av Gaby Goldsack. Med boken följer också den minsta lilla teservis du kan tänka dig. Har man en sådan i huset är det nästan så att man får lust att bli barn igen;)

Boken innehåller ett antal recept som ska vara enkla för barn och föräldrar att baka tillsammans. Och det är de också! Gillar uppläget med tydliga instruktionsbilder, varningstrianglar vid de moment som en vuxen bör sköta, och utförlig utrustningslista för varje recept.

I lördags invigde lillan och jag boken genom att baka "Drakkakor" - en förträfflig kaksort som påminner lite om mintkyssar. Det bästa av allt är att man inte behöver använda någon ugn. Smeten görs av florsocker och äggvita och får sedan stelna i kylen. När man vill slippa klumpar i florsockret är det praktiskt att använda en sikt. Som tur var har jag en alldeles ny och fin sikt!

Kakorna blev vacker "drakgröna".


När de stelnat doppade vi dem i smält choklad.


Det bästa söndagsfikat är det man bakat tillsammans!


Den lilla teservisen är lillans nya favoritleksak. Hon ville till och med sova med den häromnatten...


Nu önskar jag er en bra veckostart!

2 kommentarer:

  1. Vilken supersöt servis! Och "drakorna" ser jätteläckra ut. Jag minns att jag hade nått häfte med bakrecept för barn när jag var liten också men sen var man ju med och bakade pepparkakor, lussekatter och bullar också. Och gjorde korv!

    SvaraRadera
  2. Vilka fina kakor! Kul att hitta något som funkar så bra att göra tillsammans med barnen!

    Själv är jag dålig på att baka och laga mat tillsammans med mina barn. Tycker det är lite synd, men jag har helt enkelt inte tålamod för det. Som tur är har de en farmor som gärna bakar de underligaste kakor tillsammans med dem. Kakor med mystiska ingredienser, som vi sen får hem för att äta upp... hmm... ;)

    SvaraRadera