söndag 16 oktober 2011

Rosa Bandet-auktionen - frågor och svar!


På tisdag är det dags för oss i Husmorsskolans Nya Syförening att ha vår första nätbaserade syföreningsauktion. Spännande, eller hur? Auktionen hålls till förmån för Rosa Bandet-insamlingen. Flera av er i syföreningen har ställt frågor om praktiska detaljer. Därför kommer här ett informationsinlägg. Med det hoppas jag kunna räta ut ett och annat frågetecken. (Om inte, så fråga igen!)

På tisdag morgon publicerar jag upp ett auktionsinlägg här på bloggen. Alla som vill delta som säljare i auktionen lägger upp en länk till sitt "auktionsinlägg", under detta inlägg.

Jag kommer också att posta ett vanligt syföreningsinlägg där ni som vill delta i symötet, men inte i auktionen, kan lägga upp era länkar.

Skapa ett inlägg för var och ett av de föremål ni vill sälja. Inlägget bör innehålla bilder och information om ert bidrag (storlek, material, skötsel o.s.v). Ni ska också ange om någon portokostnad tillkommer, eller om ni som säljare bjuder på frakten. Eftersom budgivningen kommer att ske i kommentarsfältet är det viktigt att den som tänker sälja flera föremål skiljer dem åt i olika inlägg, så att det blir så tydligt som möjligt för budgivarna.

Auktionen pågår till fredagen den 21/10 kl. 24.00. Då har eventuella budgivare ett par dagar på sig att hitta fram till era inlägg.

När auktionen är avslutad meddelar ni högstbjudande om vinsten och att vinstsumman ska sättas in på Husmorsskolans Nya Syförenings insamlingssida för Rosa Bandet, på Cancerfondens webbplats. Den som skänker pengar via vår insamlingssida anger sitt namn och kommer då upp som givare på vår sida. Så fort man som säljare ser vinnarens namn där postar man vinsten. Vi i Syföreningen behöver alltså inte hantera några pengar själva. Känns väldigt bra tycker jag! (Såvida man inte vill ta betalt för portot då förstås...)

Hoppas att detta var svar på de flesta av era frågor! Och hoppas att många vill vara med och bjuda på tisdag! Auktionen är ju ett ypperligt tillfälle att köpa på sig handjorda julgåvor, samtidigt som man stödjer ett gott ändamål!

2 kommentarer:

  1. Hej Maja! Upplägget låter bra. Jag har bara en liten fråga. Kan det vara en idé att sätta ett utropspris?

    SvaraRadera
  2. Linda: Ah, det var klokt tänkt! Den detaljen har jag missat. Jomen, så kanske vi ska gör - det vill säga var och en sätter ett lägsta utropspris. Då blir det lättare för folk att komma igång och bjuda och priset blir rimligt i förhållande till arbete/materialkostnad. Sedan får vi ju hoppas att våra handarbeten säljs för "hutlösa" priser så att det blir mycket pengar till Rosa Bandet;)

    Jag uppdaterar det här inlägget med den informationen. Tack för att du tyckte till!

    Hälsningar från Maja

    SvaraRadera