fredag 7 oktober 2011

Maskor av kärlek!Häromdagen när jag bäddade lillans säng föll min blick på den där nallen som jag stickade för snart fyra år sedan när hon fortfarande låg i min mage. Han hänger med - kramad och luggsliten precis som en nalle ska vara.

Mönstret kommer från boken "Stickat och sött" av Erika Knight. Den fina mönstersamlingen var en trogen följeslagare till mig genom hela graviditeten. Där finns en rad fina babymönster - enkla och rustika kläder till vardag och fest, och också en hel massa fina mammatröjor som är så sinnrikt konstruerade att de flesta går att bära även efter graviditeten. Jag stickade bl.a. en festkofta med hålmönster som jag hade mycket glädje av. Dessutom gjorde jag en åkpåse till lillan och en varm vintertröja som hon hade de där första månaderna av sitt liv. Garnet som nallen är stickad av har också en särskild historia. Jag hade fått det av min mormor många år tidigare och nu sedan hon är borta är jag så glad att hennes garn finns i lillans nalle.

Och nu är min lilla flicka så stor att hon till och med kan sätta ord på sin egen historia. - Mamma, den där nallen stickade du till mig när jag var i din mage, säger hon. Och jag tänker på att jag är så glad för att jag gjorde det! Jag minns de där sista sömnlösa nätterna innan hon kom, när jag stickade och stickade... Sedan tänker jag på att jag alltid vill göra just det - sticka henne fina saker som hon kan minnas och berätta om. För visst är det något magiskt med de där maskorna man formar när hjärtat är fullt av kärlek? De rymmer mer än bara ull, ja till och med mer än vad ord kan säga!

6 kommentarer:

 1. Det är så fint att ha kvar sånt där när man blir äldre också. Jag fick en del kläder och nallar som släktingar gjort till mig när jag var liten. Och om jag får barn någon gång i framtiden så ska de få ärva de kläderna. Eftersom min mamma varit så smart och sparat mina gamla. Det är fint tycker jag. :)

  /C

  SvaraRadera
 2. Åh, vilken härlig historia, det ger en extra dimension till de ärvda sakerna när de är handgjorda. Själv har jag en hel kartong full av barnkläder efter både mig och min mamma som är sydda, stickade, virkade av mamma, mormor och farmor. Det är en fröjd varje gång man får ta fram något "nytt" som barnen vuxit i.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Det är bra att ha såna minnessaker som värmer om hjärtat.

  SvaraRadera
 4. Cornelia: Mammor som sparar är bra! Vad roligt med allt det fina hon lagt undan:)

  Elin: Ja, visst är man glad för de där sakerna som man själv burit som liten! Håller med om att det är en fröjd att plocka fram dem. Hoppas att du haft en bra helg!

  Gordana: Ja, visst är det viktigt!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. Så vackert skrivet! Jag blir tårögd!

  //Henrietta

  SvaraRadera