torsdag 13 maj 2010

Plättar på annat sätt!

Ja, jag vet att jag ganska nyligen gräddade plättar här på Husmorsskolan. Men så fann jag det här receptet i senaste numret av "Lantliv" och kunde helt enkelt inte låta bli att prova det...

En något nyttigare variant av plättsmet full av linfrön. Dessutom blir plättarna fluffiga och med smak av vanilj! Här är receptet:

Underbara linfröplättar
(ca 20 stycken)

3 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk
1/2 hela linfrön
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
smör till stekning

1. Blanda vetemjöl och bakpulver. rör ihop äggen med hälften av mjölken och vispa i mjöl och bakpulver.

2. Rör i linfrön, socker, vaniljsocker och salt. Låt smeten stå och svälla 30 minuter. Stek plättarna på båda sidor i smör i en plättlagg.


Imorgon bjuder Husmorsskolan på ett blåbärssylt-recept. Blåbärssylt passar nämligen fin-fint ihop med linfröplättarna!

Ha en trevlig helgdag!

3 kommentarer:

  1. Jag håller också på att baka plättar....eller vad man skall kalla dem. De är i alla fall hjärtformade och har en skvätt Herman i sig ;-)

    Recept kommer på min blogg om ett litet tag....skall bara äta upp dem först :)

    SvaraRadera
  2. det där låter spännande ju! hoppas jag kommer ihåg att kolla här nästa gång jag ska göra plättar. det blir inte så ofta eftersom jag och min gasspis inte är så bra kompisar :)

    SvaraRadera
  3. Fru Purjo: Vad spännande det låter med dina hjärtplättar!

    Cecilia: Ja gasspis verkar lite klurigt... fast "riktiga" kockar använder ju alltid det;-) För en husmor som mig duger det bra med en vanlig gammal elspis!

    Lycka till med plättarna om du får tillfälle att testa dem!

    /Maja

    SvaraRadera