lördag 30 juli 2011

Rårörd hallonsylt!



Något av det somrigaste som finns är råröd hallonsylt! Utifall någon av er skulle ha gått och glömt hur enkelt det är att göra och hur vansinnigt gott det smakar tänkte jag att det var på plats med en liten påminnelse!

Rårörd sylt är ett härligt sätt at njuta av skördetiden med en gång. Man behöver inte plocka mer än en halvliter hallon för att det ska räcka som sylt till en pannkaksmiddag med familjen. Rårörd sylt är också ett bra sätt att ta tillvara mosiga bär.

Rårörd hallonsylt

1 liter hallon
ca 1 - 1½ dl socker

Rensa bären. Mosa dem med gaffel. Rör i sockret.

Förvara sylten i kylskåpet. Tänk på att den här sortens sylt inte har samma hållbarhet som kokt sylt. Om man vill spara den längre än någon vecka bör den frysas!

Lycka till i hallonsnåren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar