lördag 13 februari 2010

Brodera servetter!

Imorgon är det Alla Hjärtans Dag! En dag värd att fira.

Vad kan passa bättre än en vacker, handbroderad servett att duka med till middagen...

Dessa har jag sytt med på rutiga servetter från Nyblom & Kollén men det går förstås utmärkt att brodera på vilka servetter du vill. Jag tycker om det klassiskt röd och vit-rutiga tyget som ger en lantlig, rustik känsla. Mest ekonomiskt är förstås att sy sina egna servetter av något fint bommulstyg. På det sättet får du vackra vardagsservetter för en billig penning. Du kan också anpassa storleken på servetterna till vad du själv önskar. Att använda linnetyg ger ett festfint intryck.
Om man vill kan man variera färgen på broderigarnet, så att varje servett får en egen nyans. Ett förslag är t.ex. att sy hjärtan i olika pastellfärger på vit botten. Det känns vårlikt och fräscht!

Vitt garn på vit botten ger dig en klassisk, stilren servett.

Möjligheterna är oändliga...

Detta är ett överkomligt arbete även för den ovana brodösen. Tänk på att ju kraftigare väv tyget är av desto lättare är det att brodera! Man måste ju räkna trådarna för att broderiet ska hamna rätt, och att varje stygn ska bli lagom stort.

Jag sydde mina servetter med 1 tråd, eftersom mina hjärtan är ganska små och därför skulle se klumpiga ut annars. Detta får man anpassa efter vilken typ av tyg man syr på.

Här har du korsstygns mönstret:Lycka till med arbetet! Återkom gärna med bilder av just dina servetter. Jag är nyfiken!

Mvh Unga Fröken!


2 kommentarer:

 1. Hej!
  tack för din hälsning!
  Vilken kul blogg!

  Brodera hjärtan hinner jag nog inte med, men fint var det!

  Önskar dig en bra dag!

  Kram mariette

  SvaraRadera
 2. Ruskigt fina servetter! Lovande blogg. Lägger till dig i mina länkar.

  SvaraRadera