torsdag 10 juni 2010

Syrenblomssocker och söta klänningar!

En tidig morgon trippar jag över den fuktiga gräsmattan för att hämta syrenblommor. Jag ska göra syrénblomssocker, ett av de mest romantiska ord jag hört på länge... Fick idén från den fina bloggen Söta Saker.


Först fyller jag en liten burk med syrenblommor.Sedan får syrenblommorna ligga på hushållspapper en stund så att eventuella kryp ger sig av...Jag tar loss de små blommorna en efter en, tills jag har 1,5-2 dl. Varvar blommorna med sockret i en rejäl glasburk. Denna rymmer ungeför ett kilo socker.


I förgrunden syns mitt senaste virkprojekt. En söt liten klänning som ni snart ska få se mer av. Jag har virkat och virkat på kvällarna för jag vill bli klar med den till på lördag. Vi får se hur det går!En liten etikett på, och så får man skaka på burken lite då och då. Efter ett par veckor kan man använda det romantiska sockret till kakor, i the o.s.v.

Ha en fin dag! Själv ska jag ställa mig och baka engelska kakor till en studentmottagning...

6 kommentarer:

 1. Jag måste nog ut och plocka lite syrenblommor...fin idé :)

  Ha en fin dag du med /Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, vilket ljuvligt ord, syrenblomssocker. Ser fint ut också.

  SvaraRadera
 3. Du har blivit utmanad! Kolla min blogg för mer info.

  SvaraRadera
 4. Oj vad spännande, har aldrig hört talas om det. Är det nån särskild kaka man borde testa att baka på det här?

  SvaraRadera
 5. Fru Purjo: Ja, gör det! Tycker att det här var ett förtjusande litet projekt. Doftar redan ljuvligt om sockret;-) Blir spännande att använda det sedan!

  Libby: Ja, jag fastnade verkligen för det ordet! Och vackert blev det också!

  Clinen. Tack för det, Clinen! Spännande!

  Cecilia: Det är första gången jag gör detta så vi får se hur det blir! Återkommer med förslag på kaksort sedan när jag provat. Blir nog nån form av småkakor tror jag...

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 6. Tack för tipset om syrénoljan! Jag hittade igår en engelsk artikel som påstår att syrén är viktig inom folkmedicin. Främst när det gäller andningsbesvär, som bronkit o astma + njursten(!) och reumatism, sårläkning o migrän. Det du! Har haft lunginflammation ett dussin ggr, liksom bronkit o har migrän, så den där syrénoljan är som gudasänd ;-)

  SvaraRadera