fredag 23 juli 2010

Sy och sticka en sommarklänning!


Mönster: Robe d'été en tricot et liberty från franska Sandrine et Compagnie
Garn: Rowan Cotton Glace, Peony 822

Rosa rosor och vit malva gav mig inspirationen till den här somriga klänningen. Ni minns kanske hur vackert de blommade i min trädgård i år. När jag fann det här fina franska mönstret visste jag med en gång att jag äntligen skulle få använda mitt reafynd Rowan, Cotton Glace i färgen "Peony" (visst är det ett vackert namn på en färg, förresten...) Tyvärr tog garnet slut, när jag var i slutet av stickandet, men det löste sig bra eftersom jag kunde skicka efter ytterligare ett nystan från en engelsk nätbutik.

Sandrine et Compagnie kan man botanisera bland många underbart fina stickmönster. En del av dem finns i engelsk översättning. Andra tyvärr bara på franska... Den som ändå kunde franska!
De söta rosenknapparna hittade jag på en garnaffär i Karlstad.


Tyget är ett färdigsytt "lapptäcke" i rosa/vita nyanser. Jag fann det i en tygaffär i Kinna.


Jag fodrade den nedre innerfållen med lila band. Fint med sådana små detaljer tycker jag. Känns lite extra genomarbetat då... (För den som är intresserad att sticka en sådan här klänning i strl 4 år, vill jag bara uppmärksamma er på att det finns ett fel i mönstret. Börja med att lägga upp 123 maskor istället för 113 som det står i mönstret! Då blir det rätt.)


Ha en fin sommarkväll!

3 kommentarer:

 1. Å, den klänningen är helt underbar! Synd att jag inte har nån liten tjej som jag kan sticka och sy åt. Tror inte barnbarnet Hugo skulle gilla den...
  han är mer åt traktor-hållet :-)
  ha en skön helg önskar
  elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Tack! Nej, för en liten Hugo blir nog inte klänningen någon höjdare;) Du får hitta på något annat fint till honom!

  Ha en bra helg!
  /Maja

  SvaraRadera