tisdag 13 juli 2010

Symöte i sommarhettan!

Hej, syföreningsvänner och alla andra fina läsare!

Den här veckans möte ägnar jag åt att tipsa om det fina Burda-magasin som just nu säljs i butikerna. Tidningen heter Burda kids och innehåller en hel rad urfina barnmönster. Hittills har jag sytt ett förkläde i blå och vit randigt bomullstyg. Jag har tänkt att det ska få höra ihop med en liten kofta som jag stickar på just nu. Mer om det sedan... Egentligen föreslår mönstret att man ska sy förklädet av ett smalrandigt och ett bredrandigt tyg, men jag använde mig av samma tyg men lät randningen ligga i olika riktningar för en liknande effekt. Ett enkelt litet glädjefyllt projekt. Dessutom tycker jag att alla små flickor borde få äga ett förkläde med ficka på. Det är ju så spännande med fickor som man kan lägga sina hemlisar i;) Och förkläden i sig är underbara plagg!

Om man vill sy till barn innehåller den här tidningen en bra samling av mönster som iaf föll mig i smaken. Längtar efter att ge mig på den handbroderade folkloreinspirerade klänningen som syns på omslaget. Den ska få bli en höstklänning till min lill-tös. Men ännu är det sommar och ljusa förkläden vajar i vinden...


7 kommentarer:

 1. Åh, vad fint! Själv sitter jag och funderar över om jag ska köpa mig en symaskin på sommarrean. Vill gärna ha en, men eftersom jag inte är något provs så vill jag inte lägga allt för mycket pengar på den. Så sommarrea passar mig bra. :)

  /C

  SvaraRadera
 2. Proffs menar jag givetvis. Ibland går fingrarna för snabbt över tangentbordet. :)

  SvaraRadera
 3. Alla flickor ska ha ett eget blå/vitt förkläde, tycker jag. Liten som stor. Har kvar mitt gamla blå/vitrutiga som jag sydde i slöjden i första klass. 1960! Litet, slitet men kärt.
  ha en bra eftermiddag
  elsamarianne

  SvaraRadera
 4. Cornelia: Vad spännande med symaskinsplanerna! Låter ju perfekt att slå till när det är rea! Då kanske vi får se ett och annat sömnadsalster på din blogg sedan;)

  Elsamarianne: Vad fint att du har kavr ditt förkläde från första klass. Spännande! Ja, blått och vitt är verkligen klassiskt! Ja, ska nog sy ett till mig själv också;)

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 5. Åh så sött ^^ Får man fråga vart du har köpt ditt tyg? Jag har letat överallt efter ett liknande, men har bara hittat tunna och storrandiga tyegr.
  Mvh Hilda

  SvaraRadera
 6. Tack! Javisst får du fråga det! Jag köpte tyget på Ohlssons tyger(tror jag det heter) i Karlstad. Köpte det sista på rullen, men det fanns i beige/vitrandigt också. Det var också superfint. Ångrade mig efteråt att jag inte köpte lite av det också... Tröttnar aldrig på randigt och rutigt!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 7. Tack Maja, vilken tur att jag bor i Kristinehamn så blir det inte så långt att åka ^^
  Hälsningar Hilda

  SvaraRadera