lördag 28 januari 2012

En fin och rättvis kjol!God kväll! Idag har jag invigt ett nytt favoritplagg.

Jag slog nämligen på stort och köpte mig en kjol från England häromsistens. Den är så fin så att jag nästan svimmar... Grönt, glansigt tyg med tekoppsmönster - vad mer kan man begära? Hädanefter skulle jag egentligen vilja ha tekoppsmönster på alla mina kläder;)

Orla Kiely heter den skickliga designern som skapat kollektionen. Kjolen säljs av People Tree, ett engelskt Fair Trade-företag. Det känns bra att kunna köpa kläder som är både fina och rättvisemärkta!

7 kommentarer:

 1. Tackar cyberrymden för att jag hittade din härliga blogg. Kommer snart tillbaka för mer inspiration.
  Tycker också om fairtrade och ekologiska varor och återvinning, gör själv dockor som barnen inte blir "förgiftade av". Kram Ulla

  SvaraRadera
 2. Åh, nu går det att lämna kommentarer hos dig igen! Fin kjol du hittat, efter att ha sett på tv om gifter i tyg från Indien härom dagen känns suget efter Fair trade extra stort.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Postorder eller någon butik i närheten med People Tree i sortimentet?

  SvaraRadera
 4. Den var hemskans fin IRL också! :) Tack för igår, det var en så fin och trevlig dag du hade ordnat, jag ville aldrig åka hem!

  SvaraRadera
 5. Ulla: Vad spännande det låter med dina dockor! Roligt att du hittade hit! Välkommen ska du vara:)

  Elin: Ja, det är så skönt att kommenterandet funkar igen. Jag såg också det där hemska programmet... När man ser sådant känns det som att man aldrig mer vill köpa "vanliga" kläder. Blev så glad när jag hittade people Tree´s webshop!

  Anna: Postorder - jag skickade efter den från England! Det var supersmidigt, funkade bra med betalningen och så kom paketet på mindre än en vecka. Har inte sett People Tree i någon butik i Sverige. Synd, för det är verkligen fina kläder och som sagt var också - rättvisa.

  Fru Fleggman: Tack själv!! Det var så roligt att du kom till oss i Arvika igen och hemskt trevligt att vi hann med att prata om ditt och datt också:) Hoppas att jag kan komma till er i Karlstad någon tisdag framöver... Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin kjol. Jag tycker att det är så svårt att handla när man inte kan prova. Det håller mig ofta tillbaka när det gäller kläder till mig själv.

  SvaraRadera
 7. Orla Kiely ar en irlandsk designer (jag sjalv bor pa Nordirland). Kul att hora att hon designar fairtade-klader ocksa, det visste jag inte.

  Jag alskar din blogg forresten!

  :) Nina

  SvaraRadera