torsdag 5 januari 2012

Sagopyssel!


Papperspyssel, sagoläsning och varm choklad - bättre medicin mot förkylnig kan det väl knappast finnas?

Det har överhuvudtaget varit mycket papperspysslande hos oss den här vintern... Inte så konstigt med tanke på att samtliga familjemedlemmar är riktiga pysselentusiaster. Vi klipper, viker, färglägger och klistrar så att det står härliga till! Och tills golvet är fullt av små pappersbitar som är nästan omöjliga att bli av med när man sedan ska städa;) Men det är det värt, för vi har så kul under tiden!

Papper är ett otroligt material - man kan göra nästan vad som helst av det. Det är bara fantasin som sätter gränserna. En annan fördel är att det är billigt och att om man återanvänder tidningar, reklamblad, förpackningar och annat som man kommer över så är det till och med gratis! När det gäller målarfärg, kritor och tuschpennor har jag kommit underfund med att det är bättre att lägga några kronor extra när man väl handlar - då är kvalitén bra och man får sådant som håller längre, är snällare mot miljön och ger bättre resultat. Just nu använder vi kritor, tuschpennor och färgpennor av märket Faber Castell, som jag kom över i vår bokhandel. Kritorna är "obrytbara" vilket är helt suveränt och faktiskt fungerar!

Idag fann jag av en slump ett helt bedårande 1950-talspyssel - Guldlock och de tre små björnarna som små pappersfigurer! Här finns mallen att ladda ned! Har man färgskrivare är det bara att skriva ut det fina bladet och klippa ut figurerna och klistra ihop - om inte så gör man som oss och färglägger den svartvita utskriften. När figurerna är färdiga är det väldans mysigt att läsa sagan om den nyfikna flickan som inte kan motstå att hälsa på hos de tre små björnarna. Sagan finns i många olika versioner, och med olika illustrationer. Vi har både den här och den här!

Önskar er ett lyckat sagopyssel!

2 kommentarer:

  1. Mycket trevlig sida du har. Gillar att handarbeta när jag har tid, tråkigt nog finns inte mycket tid. Roligt att läsa om vad du gjort iaf! Trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Nej men o så fint! Nu väntar jag bara på att ni ska göra de tre bockarna Bruse och trollet. Och bron såklart.

    SvaraRadera