onsdag 25 januari 2012

Sticklådan!


Är man en sådan som jag, som stickar sig genom livet, säger det sig självt att man har en hel del stickor i skåp och lådor. Långa, korta, runda, grova och tunna av trä, metall och plast... Och ju fler stickor man har i sin ägo, desto mer angeläget blir det naturligtvis att hitta bra förvaringsmöjligheter.

Jag har skrivit om detta förr. Och jag har sytt både virknålsetui och ett fodral till strumpstickorna.

Förra veckan var jag i Stockholm under ett par dagar, och då fann jag en fin trälåda med garnnystan och stickor utanpå. Naturligtvis slog jag till! Har inte riktigt bestämt vilka av alla mina stickor som ska förvaras i lådan, men tills vidare fick det bli några av trästickorna.De svarta, svarvade stickorna är de vackraste jag äger. När jag köpte dem valde jag medvetet ett par som var 4 mm. Det är den storlek som jag använder mest eftersom jag oftast stickar med garner av den typen. Till exempel det här, som är favoriten!


Garn och stickor är en stor rikedom. Kära ägodelar som gör att man kan skapa med händerna. Hur förvarar du dina stickor?

34 kommentarer:

 1. I insasten i en vertygslåda. Under kan man ha pågående projekt. Funkar kanon men kanske inte den vackraste fförvaring som finns.

  SvaraRadera
 2. Lite här och där... Lite dumt egentligen för det tar alltid tid att hitta rätt när jag får för mig att sticka. :) Men såsmåningom så hittar jag nog ngt fint att förvara dem i! Typ en sån fin låda som du hittat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja, det är lätt att man tappar bort dem... det är en riktig kamp att hålla ordning på alla stickor man har;)

   Hälsar Maja

   Radera
 3. De där svarta stickorna är såå vackra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tycker väldigt mycket om dem!

   Hälsar Maja

   Radera
 4. Några i mammas gamla stickfodral av plast och några nerstuckna i garnkorgen. De svarta stickorna är jättefina. Jag har en svarvad virknål i stl 4.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint med svarvad virknål! Jag har också ett fodral i plast efter mormor...

   Hälsar Maja

   Radera
 5. Tjusig förvaring till dina fina stickor. Mina stickor är nedstuckna i korgar med nystan, men virknålarna har en egen mindre virkad korg. Gillar virkad förvaring :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, virkad förvaring är ju jättefint! Såg mönster på ett jättesnyggt virkat virknålsetui för ett tag sedan...

   Hälsar Maja

   Radera
 6. Riktigt fin låda. Jag är tokig i små vackra lådor så jag förstår att du föll för denna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lätt att falla;)

   Hälsar Maja

   Radera
 7. Jag förvarar mina stickor i ett etui som jag sytt. Det är som en rektangel med fickor och ett lock som man viker ner över fickorna och sen rullar ihop. Inspirerat av ett som min mormor sytt för längesen. Det är väldigt praktiskt då man får bra översikt och storleksordnade stickor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådana där etuier är väldigt bra! gillar också att man kan sortera stickorna i storlek på ett praktiskt sätt!

   Hälsar Maja

   Radera
 8. Jag använder erbart KnitPro-rundstickor med utbytbara spetsar, de funkar ju till allt från strumpor till koftor. De levereras i en neccesär, mycket praktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter väldans praktiskt! Har sett de där sten och de är väldigt fina!

   Hälsar Maja

   Radera
 9. Jag förvarar dom i en fin gammal blommig ask.Har skrivit om den i min blogg. / Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. En gammal blommig ask... det låter som ett bra ställe!

   Hälsar Maja

   Radera
 10. Jag har ärvt det flesta av mina stickor av min mormor. Jag förvarar dem i ett "sticketui" som hon hade dem i när hon levde. :)

  SvaraRadera
 11. De långa sticknålarna har jag stående i en gammal ärvd porslinskanna. Rundstickor och strumpstickorna har varsitt etui som jag sytt av gamla ylletröjor. Virknålarna står i en liten låg keramik-vas. Var sak på sin plats och alltid lätta att hitta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, vad du är välorganiserad! Och fint låter det också - särskilt ylletröje-etuierna:) Fin ide´!

   Hälsar Maja

   Radera
 12. Jag hittade en hög fin rund plåtask i grovsoporna! Har innehållit en whiskyflaska. Perfekt och snygg att ha på sybordet:)
  Så har jag en "pågående plan" i huvudet att sy förvaring till rundstickorna, ffa för att inte rulla ihop dem i sina plastpåsar o så slippa "koka" dem för uträtning.
  Fin idé med babytröjorna! Ska nog hålla lite utkik, för det är ju superlätt att dekorera. (Men tyvärr ligger Panzi-jobb lite nere, pga leder som inte helt vill sticka och att lövet ska fixas först.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rundstickorna är ett ledsamt kapitel, för min del med! Har också grunnat på att sy något. Just nu ligger de ihoptrasslade i en plastback... Vi får se vem som hinner först;)

   Hälsar Maja

   Radera
 13. Vilken fin träask. Det känns ju absolut som att de allra finaste stickorna bör ligga i den. Mina stickor och virkkrokar ligger tyvärr huller om buller; jag har försökt sortera dem men har inte kommit på något bra sätt att organisera dem ännu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lätt att det blir huller om buller varianten... Känner igen det;) Men det är roligt när man gör ett ryck och fixar till det lite!

   Hälsar Maja

   Radera
 14. Jag har mina i en tidskriftsamlare av papp. Ett plastglas inuti där står strumpstickor och virknålar. Men nu har vi flyttat till större och mitt egna hobbyrum kommer skapas. Då kanske det blir till med lite finare förvaring! Gillar idéen ovan att ha stickor i en gammal tekanna :)
  /Alma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, vad spännade att du snart har ett eget hobbyrum! Du måste visa bild i din blogg sedan! Tekannan gillade jag också:)

   Hälsar Maja

   Radera
 15. Otroligt vackra stickor. Jag förvarar några av mina stickor i en vas. Tänker mig att de är som blommor. Virknålarna ligger inbäddade i en ett sytt fodral.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad fint att ha stickorna i en vas! Stickor vissnar ju inte...

   Hälsar Maja

   Radera
 16. En fundering över förvaring av rundstickor. Jag tror att jag ska ha dom i en A4 pärm med plastfickor då behöver jag inte rulla ihop dom så mycket. Ha en bra vecka kram
  Eva Wiklund i Uppsala

  SvaraRadera
 17. Åhh, så vackra stickor!! Får man fråga var du köpt dom svarta nr 4??

  Mvh Milla

  SvaraRadera
 18. Eva: Tack för tipset!

  Milla: Jag köpte de svarta stickorna i garnbutiken Daisy-design i Göteborg!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 19. Hej Maja!! Tusen tack!!!

  Mvh Milla

  SvaraRadera