lördag 21 april 2012

Trädgårdsdagbok - del 6!

Trots att trädgården var täckt av snö när jag vaknade imorse - hade vi ändå lyckan att inleda den här dagen med odlingsjubel! Det var lillans frösådda solrosor som hade börjat titta upp i krukorna och hon blev så glad för det!

Själv låtsas jag inte om snön, utan gläds åt att solen faktiskt skiner och kommer att smälta den där olycksaliga mådden inom ett par timmar. Dessutom är jag omgiven av en massa vackra fröpåsar - en del av dem ska jag sätta idag. Fröerna nådde min postlåda igår. Från "Frökungen" hade jag beställt tre sorters luktärtor från den engelska fröfirman Johnson Seeds.

Sorterna heter:

Lilac Ripple
Old times
Sugar Almonds

Trädgårdsbutiken "Garden Home" säljer till min stora glädje den vackra fröserien "Secrets du Potager". Varje fröpaket innehåller en liten instruktionsbok, en fröpåse och en odlingsskylt i metall. Jag köpte bland annat plocksallad och persilja.


Så till de sorter som jag ska fröså idag. Jag har letat överallt efter en sorts squash som heter "Patty Pan". Jag fick upp ögonen för den när jag så trädgårdprogrammet "Den njutbara trädgården" som gick på svt nyligen. De mogna frukterna ser ut ungefär som små tefat. Väldigt söta och bra att använda i matlagning...

Till sist fann jag en frömix (också via Frökungen från Johnson Seeds) där sorten ingick:

Sex olika sorters squash i en och samma påse - visst ser det spännande ut? Men jag får begränsa mig till ett par plantor, eftersom squash är så utrymmeskrävande och ger så stor skörd. Man måste ju hinna med att ta hand om det man odlar... Ska pröva sorterna "Patty Pan och "Yellow Scallop".

Hur går det för er med odlandet? Lämna en länk med hjälp av länkverktyget om du vill visa något från din trädgård:


8 kommentarer:

 1. Måste ge mig till känna nu, jag hittade din blogg för några dagar sen och läst och läst, jag gillar den skarpt! Som att komma till ett virtuellt hem, eller hur jag ska säga. Hurra vilken skön attityd du har och underbara alster!!

  Roligt att du gläds snön till trots, jag börjar tycka att det räcker med snö och slask nu. Men så har vi ingen sol idag här heller som ger löften om att smälta bort allt. Det blir att skola om plantorna i större krukor idag, det lär dröja innan det går att flytta ut någonting. Lycka till med din sådd!

  SvaraRadera
 2. Vilka spännande squashsorter du hittat, kul att du hittade den du sökte. Påsarna från garden home var jättefina och såg spännande ut.

  Vi får hoppas på bättre väder nästa helg!

  SvaraRadera
 3. Håller med om att du har hittat spännande squashsorter.
  idag är det fortfarande kallt här i mälardalen och det lockar definitivt inte till trädgårdsarbete...
  Ha det fint!
  /Anna

  SvaraRadera
 4. Vilka härliga odlingsplaner! Har gett upp tanken på zuccini i år, eftersom mitt förslag om odlings-lotter på gården inte beviljades. Får dela ut alla mina tomatplantor till folk med solig balkong

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul att det har börjat växa! Själv glömde jag att köpa mer jord igår så blomfröna får vänta ett par dagar till.

  SvaraRadera
 6. Talgoxen: Å, tack för fin feedback! "Virtuellt hem" - jag blir glad för att det känns så att komma hit. Det är ju ungefär så jag tänkt mig det! Välkommen!

  Elin: Ja, vi håller tummarna för bättre väder!

  Anna: Ja, visst var squashfröerna kul! Hoppas att värmen kommer snart - både till dig och mig, mer varaktigt. Idag är det regn och kyla här igen:(

  Malin Matilda: Vad trist att det blev nej - men du kommer nog att sprida mycket glädje med dina tomatplantor!

  Stina: Fröna står nog ut med att vänta:) Jag sådde mina sqush igår - känns bra att ha det gjort!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Jag vill bli medlem i syföreningen. (har redan lagt upp loggan på min blogg, så jag hoppas jag blir antagen ;)
  Ett toppensätt att hitta nya handarbetsvänner, inspiration och kunskap!
  Mitt handarbetsintresse väcktes i tonåren och har därefter blivit större och större. Först virkade jag, sedan svängde jag in på broderier och sedan några år tillbaka stickar jag även gärna.
  Jag provar gärna nya tekniker.
  Och bloggar om resultaten för att få tips och råd och kanske inspirera någon.
  Ha en fin måndagseftermiddag!

  SvaraRadera
 8. Javisst får du bli medlem - en fråga bara, vilken bloggadress har du? Jag kommer inte åt den när jag klickar på länken, så jag ser inte till vem jag ska länka...

  Välkommen, så fort jag vet din adress!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera