torsdag 22 augusti 2013

Vad jag fann i Keswick!

Den allra sista dagen i England tillbringade vi i staden Keswick och vilken fullträff det var. Där var så fint! 

Små slingrande gator med en massa trevliga butiker. Där fanns också ett pennmusem med tillhörande butik. I staden tillverkas pennor av märket "Derwent". De gör otroligt fina akvarellpennor, blyertspennor m.m, som också säljs i många bokhandlar  Sverige. Att få se sig om i deras butik var rena drömmen. Sådan kvalitet, en spännande bakgrund och historia och ett oerhört sympatiskt bemötande. Innanför butiken fanns en liten ateljé för barn där den som ville kunde slå sig ner och rita med deras material. I butiken köpte jag bland annat en ask med pennor som var något utöver det vanliga. Den ska jag visa en annan dag!

Ett annat smultronställe som jag fann i Keswick och som jag tänkte berätta mer om idag, var ett "Tea Room" som hette "Temporary Measure".  Under veckan i Lake District hade jag letat och letat efter garn, eftersom jag vet att ullindustrin är en av de viktigaste näringarna där. Ändå hade jag inte hittat något riktigt intressant förrän nu. (Förutom i staden Ullswater, där jag såg en ljuvlig garnbutik som hette "The Wool Shop", men den var sorgligt nog semesterstängd.)

När jag fick syn på skyltningen i tesalongens fönster - visste jag i alla fall att jag hade kommit rätt. Stickade små kaniner och björnar trängdes med vackert garn från Debbie Bliss och söta små babyplagg. Tänk att ha en kombinerad tesalong och garnbutik!!! Jag kan inte tänka mig en bättre kombination!

På "Temporary Measure" fanns förutom garn och te -  tavlor, sagoböcker, ekologiska babykläder och vackert porslin - allt med illustrationer och text av Emma Smalley som driver stället. Huvudpersonerna i både böcker och bilder, är den lilla kaninen och den stora björnen som ni ser högst upp i det här inlägget. Så här såg det ut i tesalongen:Här rusar ägarinnan Emma själv förbi, på väg för att servera någon ny gäst en kopp te eller två...
Disken där man kunde beställa te och ekologiska bakverk, var byggd av en gammal radio och en tv. Emmas mamma jobbade också i salongen och det var hon som gjorde allt det stickade de sålde!
Fler tavlor som Emma hade gjort!


När man beställde te fick man sin egen lilla tekanna - alla såg de olika ut och var SÅ fina! Under Englandsresan utvecklade jag en fäbläss för blåvitt porslin. Ni kanske förstår varför när ni ser de här bilderna...
Så här såg "min egen" tekanna ut! Helt underbart fin!
Jag hade kunnat stanna hur länge som helst på det här stället - det var liksom mer som en dröm än verklighet... Men till sist lyckades jag slita mig.

Innan jag gick hann jag prata en stund med Emma, och det var så roligt för hon var lika trevlig som butiken var fin, och jag kände mig liksom lite besläktade med henne, trots att vi bor på helt skilda håll och aldrig någonsin hade träffats förr! Vi började prata om ett eventuellt samarbete, som jag nu går och funderar på. Med mig i packningen hem hade jag nämligen en av hennes kaninkit som jag snart stickat färdigt på. Kanske kommer det att bli så att några av kaninerna från Keswick flyttar in på Majas Manufaktur i framtiden. Vi får se...

To Emma if you´re reading this and don´t understand a word of it:

I was just telling all my Swedish readers that your Tea Room was one of the most wonderful places in the world, and that I´m so glad I found it!

4 kommentarer:

 1. Har bar en liten fråga: Hur i hela friden lyckades du slita dig därifrån???
  (Har kikat på resereportaget igen, uppifrån och ner och upp igen. Så goa' får och fint tåg och allt, men jag fastnar helt på fönsterhaken! Så underbar!)

  SvaraRadera
 2. Å vad mysigt det verkade, skulle gärna ta en tur dit. Tack även för ditt filmtips, Karin

  SvaraRadera
 3. Å vilken mysig affär! Kan bara vara på engelska landsbygden man hittar nåt liknande.

  Den blåvita muggen har jag i ett köksskåp hemma (ja en liknande i alla fall), och vad sött det vore med en så fin kanna till! <3

  Fick nåt följa med dig hem från affären? =)

  /Camy

  SvaraRadera
 4. Temporary Measure is one of my favourite places in The Lake District, and Emma is a really lovely, funny person.

  SvaraRadera