onsdag 19 mars 2014

Servera en italiensk dessert!


För ett par år sedan åt jag en rackarns god italiensk dessert på en isländsk (!) restaurang... 

I helgen gjorde jag ett försök att återskapa den där desserten ur minnet, och det gick väldigt faktiskt riktigt bra! Mascarponekärmen, eller vad man nu ska kalla det, är inte alls avancerad, men oerhört god i all sin enkelhet.

Dessutom är jag väldigt förtjust i efterrätter som lyfter fram sylt. Har man nu stått och kokat en massa sylt, så är det ju roligt att få användning för den - särskilt vid festliga tillfällen!

Så här gjorde jag:

1 burk mascarpone (250 g)
1 dl vispgrädde
4 msk florsocker
en gnutta vaniljsocker

Lägg alla ingredienser i en skål och vispa med elvisp tills krämen är jämn och fluffig.

Servera krämen i portionsskålar, med en klick hemkokt sylt till - gärna hallon eller jordgubb!

1 kommentar: