tisdag 25 mars 2014

Symöte - Enkelt bokmärke av resår!


 
Välkomna på symöte!
 
Oj vad veckorna rusar iväg - jag tycker nyss det var tisdag! Men vad gör väl det när vårljuset strilar genom fönstret...
 
Den här veckan tänkte jag visa er ett enkelt litet påhitt, som jag pysslade ihop häromdagen: Ett bokmärke!
 
Ni vet hur det kan vara när man stickar efter ett visst mönster, ur en viss bok - och den där boken envisas med att slå igen så fort man vänder ryggen till... Och vad bökigt det kan vara när man med händerna fulla av stickor, försöker hitta tillbaka till rätt sida för att se efter hur många maskor det nu var som skulle stickas innan det var dags för en hoptagning...
 
Mitt påhitt är en lösning på just det problemet!
 
Jag behöver väl knappast berätta hur bokmärket är gjort - det syns nog på bilden? Men här kommer för säkerhetsskull en beskrivning i korthet: Jag mätte upp en lagom bit färgad resår, sydde ihop den och prydde bokmärket med ett symärke i form av ett garnnystan.
 
Naturligtvis går det att göra liknande bokmärken för romaner, kokböcker eller vad man vill! Då kan det ju vara skojigt att tänka ut passande dekorationer som passar in på temat. Visst vore det fint att virka eller sy en applikation och sy fast på resåren? Men tänk på att använda en platt dekoration så att inte boken skadas när man slår ihop den... Tanken är ju att bokmärket ska kunna sitta på plats under en resa, över natten eller så!
 
 
Nu är jag nyfiken på vad ni har på gång! Lämna gärna en länk till ditt syföreningsinlägg, med hjälp av länkverktyget nedan:


4 kommentarer:

 1. Smaaart! Det där ska jag göra, hur smart som helst. Jag råkar alltid ut för det där att boken slår igen. :) Tack för tipset! (och jag håller med om att tiden springer iväg, inte bara dagarna utan åren börjar det kännas som. Hujjeda mig så fort det går. :) )

  SvaraRadera
 2. Smart! Och det går att variera i oändlighet med broderier, virkade detaljer mm.!

  Jag har också en jätteenkel grej att visa upp idag!

  SvaraRadera
 3. Smart och snyggt! Önskar bara jag hade tid att läsa fler böcker!

  SvaraRadera
 4. Idag har jag inte hunnit göra ngt inlägg men jag tycker ditt bokmärke är en utmärkt ide!

  SvaraRadera