fredag 10 oktober 2014

En väskvinnare är utsedd!

Nu har bästa Karolina från "Buy My Outfit" (- klädbutiken som bryr sig om både människor och miljö) utsett en värdig vinnare av den vackra väskan!

Det är... Erika Drewke! Stort grattis!

(Erika - maila din adress till karolina@buymyoutfit.com så kommer vinsten med posten!)

Erika bjöd bland annat på det fina tipset om hur man kan tillverka sina egna tvättbollar, och det fastnade både Karolina och jag lite extra för. Så här skriver Erika:

Det absolut bästa jag har ändrat är att jag inte använder sköljmedel längre. Jag tvättar med vanligt pulvertvättmedel, hänger upp det mesta men det som torktumlas görs det tillsammans med egengjorda tvättbollar av ullgarn, som eventuellt droppas med en essentiell oljeblandning (toppen till sängkläder!).

Tvättbollarna gör tvätten babymjuk utan kemikalierna från sköljmedel, tvätten är inte alls lika statisk och den torkar mellan 15-25 minuter snabbare med tvättbollarna än utan, beroende på vilket program jag kör. Jag älskar de och kommer aldrig gå tillbaka till sköljmedel!


Visst var det ett spännande tips?

Tack alla ni andra som deltog med en hel massa kloka tips! Extra roligt var att så många av er gav förslag som hade att göra med hur man kan återanvända nylonstrumpbyxor! Jag som är en riktig strumbyxetjej, brottas dagligen med hål och maskor som går upp... Med tanke på det kommer jag att sammanställa alla dessa strumbyxetips i ett särskilt inlägg framöver. Tycker det är intressant att fundera på hur man kan göra något vettigt av de som tjänat ut!

2 kommentarer:

  1. Det var ett väldigt bra tips! :)

    SvaraRadera
  2. Låter jättebra. Hur gör man egna tvättbollar av ullgarn? Finns det någon bild? Ulrika

    SvaraRadera