Det finns redan en hel massa att skörda i mitt kryddland. Dillen och persiljan har hunnit växa till sig ordentligt och behöver plockas allteftersom.
Att göra eget örtsmör är ett enkelt och gott sätt att få in färska kryddor i matlagningen. Det är så tacksamt, för man kan variera smaken i all oändlighet och ta det som man har mycket av för stunden. Igår blev det dock en riktig klassiker för min del: Persiljesmör
Så här brukar jag göra det:
Persiljesmör
100 gram rumsvarmt smör
ungefär 3 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
Rör smöret mjukt och blanda i hackad persilja och pressad vitlök. Ställ i kylskåpet en stund innan servering.
Ett litet tips är att pröva det här smöret ihop med grillade majskolvar - supergott tyckte jag!
Har ni några favoritvarianter när det gäller örtsmör?
Åh, det låter gott. Tack för tips! Men en vitlöksklyFta är det du menar, va? :-)
SvaraRaderaÅh jag älskar kryddsmör!
SvaraRaderaHej! Jag brukar göra färskpotatis m örter, smör och flingsalt och har man då redan ett färdigt kryddsmör går ju det alldeles galant! Och det går att variera i all oänderlighet - hur gott som helst funkar till allt grillat fågel, fisk och mittemellan! Och som vanligt är din sida så fantastiskt inspirerande!
SvaraRaderaHej hopp från Nilla i Lång-100
Jag tycker också om dina tips och recept. Många av dem kan man ju egentligen, som t.ex. persiljesmör, men har helt enkelt glömt bort dem i vardagen. Så tack för att du påminner!
SvaraRaderaÅh... nu vill jag göra sånt smör till middagen idag!
SvaraRaderaTror jag nämnt det någon gång förr, men det tåls att nämnas igen: din blogg är SÅ mysig att läsa!