måndag 9 augusti 2010

Sticka en fransk dröm!


Strl: 38
Garn: Rowan RYC Extra Fine Merino DK (Lavender 888) (5 nystan)
Brosch: Den söta blomsterbroschen som jag använder som knapp i väntan på att finna rätt knapp, har min duktiga moster gjort. Fin va!

Har just nu en vurm för franska stick-sy/mönster. De är så stiliga! Ja, det är något speciellt med Frankrike i designsammanhang... La Droguerie heter ett franskt märke som säljer de mest underbara garner och stickmönster! När man ser deras stickmodeller får man lust att flytta till Frankrike bums;) Deras mest kända mönster är en cardigan som stickas sidledes och består av det som kallas för kortvarv (short-rows). Kortvarv innebär att man vänder vid en viss markering på ett varv och stickar tillbaka. (Man stickar alltså inte ut hela varvet.) Sedan stickar man över alla maskorna nästa varv. Cardigan/Brassière Caresse Point mousse, som mönstret heter stickas alltså sidledes i ett enda stycke. Världens smartaste konstruktion!

Tyvärr har jag inte lyckats komma över det franska mönstret. Men eftersom jag bara inte kunde vänta har jag improviserat mig fram till det här resultatet med stor hjälp av detta snarlika mönster. Ravelry (en virk-/stick-community) är verkligen en guldgruva när man vill hitta nya mönster!

Någon gång under hösten ska jag resa till Paris. Gissa om jag ska bege mig till La Drogueries butik då!

4 kommentarer:

 1. Vilken söt kofta! En sån i ull till vintern skulle jag vilja ha...
  Vad mysigt att åka till Paris. Var där 1972 senast. Det var länge sen det. Köpte kökshanddukar i linne som jag har kvar ännu. Som putstrasor, för dom är helt slitna.
  Ha en bra tisdag önskar elsamarianne

  SvaraRadera
 2. Tack! Ja, det ska bli härligt med en tur till Paris. Den staden kan man nog besöka hur många gånger som helst. Finns så mycket att se...

  Ha en bra helg!

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Otroligt söt kofta! Jag ska lära mig sticka i höst, kul med inspiration så att man har något man vill bli tillräckligt bra för att kunna göra. :)

  SvaraRadera
 4. Anonym: Åh, tack! Lycka till med stickandet! Roligt att du kunde hämta lite inspiration här. Välkommen tillbaka!

  Hälsningar från Maja!

  SvaraRadera