tisdag 17 augusti 2010

Symöte - Sy och sticka lillans höstgarderob!


Strl: 4 år
Garn: M & K:s Eco Bomull (Gul), Nya Fuga, Järbo Garn (Brun)
Tyg: Vintagetyg från Textilverkstan i ArvikaVälkomna in på syföreningsmöte!

Det har varit en aning sporadiskt med mötena under sommaren, men nu tänkte jag att vi skulle börja "träffas" varje tisdag igen! För nytilkomna besökare är det fritt fram att anmäla sig till Husmorsskolans Nya Syförening. Här kan du läsa mer om det...

Veckans bidrag för min del, blir den här höst-klänningen som jag gjort till min dotter med hjälp av ett franskt mönster. Gillar den här typen av projekt där man får kombinera stickning och sömnad. Ja, förresten så virkade jag en liten bård runt oket, så virkning fanns ju med på ett hörn också.

Här kommer en kortfattad liten översättning av mönstrets stickade ok. Hoppas att den blir till hjälp om någon av er är intresserad av att göra klänningen!

Strl, 4 år:

Lägg upp 20 maskor. Sticka 4 varv rätstickning. Fortsätt sedan så här (rätstickning hela tiden):
Varv 1: Sticka 10 maskor, vänd arbetet.
Varv 2: Sticka två gånger i den första maskan (en gång i den främre maskbågen och en gång i den bakre. Sticka de 9 resterande maskorna.
Varv 3: Sticka 16 maskor (genom att sticka ihop den 11 maskan med efterföljande maska och sedan 4 till). Vänd arbetet.
Varv 4: Sticka två gånger i den första maskan (en gång i den främre maskbågen och en gång i den bakre. Sticka de 15 resterande.
Varv 5: Sticka hela varvet (genom att sticka ihop den 17 maskan med efterföljande maska och sedan resterande maskor). Vänd arbetet.
Varv 6: Sticka alla maskor.

Repetera varv 1-6 tills du uppnått önskad längd (ca 80 cm för strl 4 år). Avsluta med 4 varv rätstickning som du stickar in två knapphål i. Maska av.

9 kommentarer:

 1. Åh, rutmönstret är ju fantastiskt, och jag gillar att knapparna också är rutiga.

  Den lilla lappen, "Made with love", var kan man hitta sådana?

  /C

  SvaraRadera
 2. Vilken söt klänning. Den här ligger högt på min gilla-lista hos dig. Ha en bra tisdag kväll
  kram elsamarianne
  ps. har inte hunnit testa skorporna ännu. Det blev favvon kanelbullekakan igen... vi har inte tröttnat ännu.

  SvaraRadera
 3. Hej, Cornelia!

  Jag är också väldigt förtjust i det rutiga tyget! Vill inte att stuvbiten jag kom över ska ta slut;)

  Kul att du gillade knapparna också. Har klätt dem själv. Det är inte alls svårt, bara lite pilligt. Ett kul sätt att få exakt de knappar man vill...

  Det fina lilla tygmärket "Made with love" hittade jag i en garnaffär i Karlstad. Det ingick i ett set med tre tygmärken, de andra två är också jättefina... ska använda dem någon gång framöver så får du se. Tror nog att du kan hitta tygmärkena i någon handarbetsaffär om du har tur. Såg dem nämligen i en annan garnaffär också!

  Elsamarianne: Tack för uppskattningen! roligt att du gillade klänningen.

  Och kul att ni inte tröttnat på kanelbullekakan än...

  Ha en bra kväll!

  /Maja

  SvaraRadera
 4. Fru Purjo: Tack, vad kul att du tyckte om den! Faktiskt riktigt kul att göra sånt som inte är rosa också;)

  /Maja

  SvaraRadera
 5. Oj, vad fin den klänningen blev!! Känns roligt att jag fick vara med på ett hörn med översättningen... Jag såg att det finns såna märken på stoff & stils hemsida också. Kram Lisa

  SvaraRadera
 6. Trevligt med symöte igen, ska försöka hänga på med sy-inlägg....väldigt söt klänning! vad fin din dotter måste vara ialla fina kläder du gör till henne... :)

  SvaraRadera
 7. Hej, Olivia!

  Vad roligt att du är "på". Du är ju en riktig klippa på våra symöten;) Ska bli roligt att följa dina projekt nu i höst. Du verkar ju vara inne i en riktigt syperiod! Kul att du gillade klänningen! Ja, jag hoppas att hon känner sig fin;) Hon gillar klänningar, särskilt såna med fickor på...

  Ha det fint!

  /Maja

  SvaraRadera
 8. Hej, Lisa!

  Tusen tack för att du översatte mönstret! Var så roligt att det gick att göra klänningen! Då vet jag vem jag ska fråga nästa gång jag behöver ett mönster översatt;)

  Kram fr Maja!

  SvaraRadera