tisdag 24 augusti 2010

Symöte - Sy och sticka lillans höstgarderob, del 2!
Välkomna på Symöte!

Nu är den äntligen färdig! Lillans höstkofta. Jag blev störtförälskad i det här garnet när jag såg det. Det påminner mig om höstlöv. Alla tusentals nyanser som smälter samman till en sprakande skönhetsupplevelse.

Jag köpte garnet från nätbutiken Cinas Garn och eftersom det var rea så kom jag bara över tre nystan... Så jag har fått knåpa och ändra en hel del för att garnet skulle räcka. I det ursprungliga mönstret var det t.ex. trekvartsärmar, men jag gjorde dem korta istället. Ja, den här koftan var en riktig utmaning. Men nu är jag glad för att jag orkade till slutet.


Mönster: Bolero från Svarta Fåret, Nr 470
Garn: Rowan Scottish Tweed 4ply, Färg - Rust
Knappar: De söta päronknapparna är köpta i en garnaffär i NoraDen gula bilgalgen har jag haft sedan jag var liten.Jag virkade en hängare i samma sorts garn fast i brunt. Praktiskt och fint. Det är ju de små detaljerna som gör det;)

Hur går det för er andra med handarbetandet?

6 kommentarer:

 1. Handarbetandet ligger tyvärr på is sen sommaren, men ska försöka ta tag i stickandet nu till hösten. Det känns liksom mer naturligt att sitta inne och sticka när det regnar ute.

  Däremot provade jag på att göra dina skorpor i stället. Himla goda! Så jag är nöjd.
  (Har skrivit om det här,
  http://urfunktionagain.blogspot.com/2010/08/skorpor.html)
  Hoppas det är okej att jag "snodde" receptet och lade upp det på min blogg. Jag länkade till dig. :)

  /C

  SvaraRadera
 2. Hej, Cornelia!

  Ja, visst passar det bra att sticka på hösten. Att kura ihop sig under en filt med en stickning är riktigt mysigt. Lycka till med stickandet framöver!

  Vad roligt att du gjorde skorporna! Och att de blev bra:) Visst är det ok att lade upp receptet på din blogg. Bara roligt att det sprider sig tycker jag!

  /Maja

  SvaraRadera
 3. Men jisses vad fin!!! vad bra du är på att sticka!

  har haft så mycket att jag inte hunnit göra något vidare mycket sömnadsmässigt på några dar, har påbörjat en klänning i liknande modell som den rosa jag gjorde för ett tag sedan, men tränar nu på att sy ett sprund med passpoall i hallsrigningen. ska knåpa ihop ett inlägg om det vad det lider..

  ha det bra! / Olivia

  SvaraRadera
 4. Men så söt den är. Och så välgjord. Superfina knappar. Ska ta mig i kragen och göra färdig mina ull-projekt som legat på is...vilket uttryck för sommarvila...Bla a så stickar jag fyrkanter i ull som tovas till sittdynor och fotdynor (kalla golv). Och så mina favoriter handledsvärmare. Har ont i lederna, så det är perfekt med ull.
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 5. Olivia: Åh, tack! Låter spännande med klänningen! Vad är passpoal? Något avancerat gissar jag;)

  Elsamarianne: Tack för fin kommentar! Ja, nu när hösten kommer passar det bra att sticka! Låter skönt med ullsittdyna. Och handledsvärmare är också fint och värmande!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera
 6. nja, inte så komplicerat, men lite, eller mest lite pilligt..hehe.det är kan man väl säga som en vikt kant man syr på....passpoal-fickor t.ex. här är en rätt bra beskrivning.

  http://sugarsnappy.blogspot.com/2009/06/makta-stolt.html

  fast min ska ju inte vara som ficka utan jag tänkte göra "flikarna" större så det blir en knäppkant istället. ska skärpa mig och göra ett beskrivande inlägg snart. :)

  ha de bra!!/ Olivia

  SvaraRadera