lördag 28 augusti 2010

Värm de små!


Mönster: Scallo-Pie av Martyna Behm
Garn: Rowan RYC Extra Fine Merino DK (Lavender 888)
Strl: Gjorde sjalen något större än vad mönstret säger. Detta är lätt att anpassa själv.

Nu kommer hösten! Känner ni det? Luften är kylig och klar...

Det blev ett nystan över av den lavendelfärgade merinoullen som jag använde till min franska kofta. Eftersom det garnet är så mjukt och gosigt tänkte jag att det skulle göra sig perfekt som en värmande sjal. Så det fick bli en liten "Scallo-Pie" med sött hålmönster längs kanten.

Och jag lärde mig därmed något nytt: Nämligen att sticka hålmönster. Inte alls så svårt som jag trodde. Här finns en tutorial för den som är intresserad.

Att sticka en sådan här sjal är lätt som en plätt! Och det räcker med ett nystan garn. Perfekt litet projekt om man har udda garn liggandes i sina gömmor... Min sjal blev fint sällskap till den lilla västklänningen jag visade er igår. Och lillan ville ha den på sig med en gång:)


3 kommentarer:

 1. Helt orelaterat delar jag ut en utmärkelse till dig. Gå och titta: http://omstil.blogg.se/2010/august/en-utmarkelse.html

  SvaraRadera
 2. Visst är det roligt att sticka hålmönster. Har du provat flätvändningar? Det är ju också jättelätt och blir fint mönster. Jag har gamla stickböcker som är så inspirerande.
  ha en skön söndag
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Evis: Åh, tack Evis! Vad fint med en utmärkelse:)

  Elsamarianne: Ja, det var jätteroligt med hålmönster! Har aldrig provat flätvändningar, men funderar på att göra en liten väst med flätmönster framöver... skulle vara roligt att prova på! Spännande med gamla stickböcker. Förstår att det är inspirerande...

  Ha en bra måndag!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera