lördag 11 juni 2011

Ladda ner sommarens boklista!Nu är den äntligen färdig - boklistan. Den blev hela sex sidor lång, tack vare alla de spännande boktips ni delade med er av. Jag är överväldigad av den fina responsen. Tack, så mycket!

Jag funderade en hel del på hur jag skulle utforma listan. Skulle böckerna ordnas i kategorier? Hur skulle jag göra för att få layouten tydlig och lättöverskådlig? Hur skulle jag lösa det hela datatekniskt (ladda ner en PDF-skrivare för färgutskrift osv.)? Och nu, ganska många timmar framför datorn, senare får ni ta del av resultatet.

Jag valde tillslut att inte dela in böckerna i fack. Anledningen var dels att jag helt enkelt inte känner till alla böcker tillräckligt bra för att våga mig på det, men också för att jag kom att tänka på att det kan vara ganska härligt att för en gång skull inte sätta etiketter på saker och ting. Böckerna är ordnade i bokstavordning efter författarens efternamn och det står var och en fritt att botanisera bland de olika titlarna. Den enda gemensamma nämnaren för dessa böcker är att någon där ute i cyber-rymden gillar dem så mycket att man gjort sig besväret att tipsa oss andra. På sista sidan finns också en lista med de författare som ni rekommenderade utan att föreslå någon specifik titel. Med inspiration från Anki som tipsade om sin läsdagbok, utformade jag listan så att man kan fylla i datum när man börjar och avslutar boken. Om man vill vara riktigt pysslig kan man också köpa sig ett ark guldstjärnor eller några andra fina stickers och sätta framför boktiteln - över stjärnan, för att markera att man läst boken. Nostalgisk som jag är, ville jag ge boklistan ett stänk av forna tiders somrar. Det fina ros/fjärils-motivet som jag fann här, var precis vad jag sökte efter.. Är det inte vackert så man nästan svimmar? Kompletterade det sedan med en överskrift i stilfullt typsnitt.

Nu känner jag mig så där barnsligt nöjd igen:) Det var så väldigt roligt att göra den här boklistan med er hjälp! Är verkligen glad att idén kom för mig!

Att jobba med det här har gjort mig ännu mer läs-sugen än vad jag var innan! Skulle kunna rabbla upp en hel hög böcker från listan som jag vill läsa med en gång. Undrar i vilken ända jag ska börja..? Det får helt enkelt bli med ett biblioteksbesök. Så får vi se vad som finns inne...

Hoppas nu att listan blir till glädje för er alla! Sprid den gärna vidare så mycket ni orkar! Kanske fler än oss behöver tips på bra sommarläsning...

Oj, nu får jag inte glömma det viktigaste av allt: Här hittar ni boklistan. Hjärtligt välkomna att ladda ner den! Ha en fin helg!

10 kommentarer:

 1. Det var en rejäl lista. Jag ser att jag bara har läst tre på listan sen tidigare. Kul idé, Maja, och bra initiativ. Tur att jag införskaffat mig en ATO vilostol så jag kan gotta mig med böcker i sommmar i skuggan.

  SvaraRadera
 2. Fin lista! Den här ska jag spara och jobba mig igenom. Kan nog ta lite längre tid än en sommar dock. :)

  /C

  SvaraRadera
 3. Listan nerladdad och uttryckt!
  Gillar verkligen att du lagt till så man kan fylla i när man börjat läsa och om man avslutat boken. Blir nästan som en läsdagbok i miniformat - kul att jag kunde vara med och bidra med ett tips:)
  Tack för en bra idé och Happy Reading till alla!
  /Anki

  SvaraRadera
 4. Vilken jättefin lista, Maja!

  SvaraRadera
 5. Fint det blev! Verkar vara en ordentlig lista med läsvärda böcker :) Tack för att du tog dig tid att fixa ihop den.

  SvaraRadera
 6. Oj vilken lista det blev. Ska absolut skriva ut den för när jag känner för att läsa en bok. Tack dör att du tog dig tid.

  kram

  SvaraRadera
 7. Tusen tack för listan! Vilket jobb du har lagt ner.

  SvaraRadera
 8. Tack snälla Maja för den fina listan. Vilket jobb du har lagt ner. Och du fick igång lässuget hos mig också! Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
 9. Tack snälla! Jag har längtat efter att läsa vanliga" böcker igen efter att ha plöjt tunga fordons teori hela våren!

  SvaraRadera
 10. Hej, alla!

  vad fint att höra att ni uppskattade boklistan! Hoppas att ni får många givande lässtunder i sommar! Det ser jag själv fram mot nu...

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera