onsdag 22 juni 2011

Fixa växthus åt gubbarna!Ett enkelt sätt att fixa mini-växthus åt sina jordgubbsplantor är att använda sig av stora pet-flaskor. Under våren samlade jag på mig ett antal som jag rengjorde och skar av botten på. Korkarna har jag sparat, eftersom jag då kan stänga till under nattetid och på så sätt att hålla glupska sniglar borta. Flaskorna påskyndar mognaden på samma sätt som ett växthus, hindrar bären från att bli smutsiga och skyddar som sagt var mot både sniglar och fåglar. Jag flyttar runt flaskorna efterhand och trär dem över de bär som håller på att växa till sig. På dagtid har jag dem oftast liggande öppet (som på bilden) för att det ska bli luftigt för plantan. Om natten trär jag dem över nästan mogna bär och "stänger till". Ganska finurligt tyckte jag, och vill därför dela med mig av detta trix till er:)

Förövrigt vill jag tillägga att ett jordgubbsland är något av det härligaste som finns. Känns så lyxigt att gå sin dagliga runda och plocka in de bär som mognat! Blir nog till att utöka landet ytterligare nästa år...

4 kommentarer:

 1. MalinMatilda: Varsågod! Hoppas att det funkar bra för dig också:)

  Hälsningar fr Maja

  SvaraRadera
 2. Härligt tips!!! Visst är det helt underbart att kunna gå och plocka in sina egna jordgubbar. Ha en fin dag/Gela

  SvaraRadera
 3. Vilken fiffig idé, synd bara att jag inte har nåt jordgubbsland att prova det på. FÅr se om det går att ordna till nästa sommar ;)
  Glad midsommar!

  SvaraRadera