söndag 19 juni 2011

Sy retro, igen!Nu kommer jag här igen och vill tipsa er om månadens Burda Syle (06/2011). Ni minns kanske att jag skrev om förra numret som innehöll en kollektion i 50-60-tals stil? Den tidningen var en riktig guldgruva! Så många fina modeller!

Det verkar som om Burda Style är inne i ett flow när det gäller retro-mönster för den här månaden bjuder de på en samling mönster med inspiration av Brigitte Bardot. En hel del fint även denna gång. Som den här Singoalla-blusen till exempel:Mönsterdelarna till den ligger tillklippta och klara vid min symaskin. Ska bli spännande att sy färdigt! Hade det perfekta tyget liggandes i gömmorna och tänkte att det skulle vara härligt med en sådan här luftig modell i garderoben.

Gillar också de här byxorna...

... och en strandväska med bambuhandtag vore väl inte fel?

Ytterligare en sak som jag uppskattade med det här numret var att det innehöll en rad "minibeskrivningar" förutom de vanliga symönstren. Minibskrivningarna visar hur man syr/tillverkar små accessoarer som till exempel söta kragar i olika varianter, en börs, en kylväska och solglasögon som man stylar om genom att klä skalmarna med tyg. Roligt att Burda Style blivit lite av ett idémagasin också!

Från att inte ha köpt tidningen på något år har jag plötsligt inhandlat två nummer i rad och jag misstänker att dessa kommer att hålla mig sysselsatt resten av sommaren. Det är så många modeller jag skulle vilja sy! Har någon av er sytt något ur förra numret än?

Ha en fin söndag!

6 kommentarer:

 1. Jag köpte det förra numret (fick ju jaga det i Malmö!) och jag har sytt blustunikan med veck i ringningen och raglanärm. I samma blommiga tyg som min flirting-kjol. Tillsammans blir det väldigt 70-taligt -nästan för mycket - så jag har inte haft dem ihop ännu. Tunikan är fin med röda shorts och smalt bälte i midjan.
  Har inte sytt nåt mer och har inget tillklippt men ska nog sy de fina byxorna i ett rutigt ulltyg i höst.

  Ja det verkar som att Burda Style har hittat en lite ny riktning, kanske har de ny redaktör? Fint i varje fall :)

  SvaraRadera
 2. Jag vill sy blusen. Den var jättesnygg! Måste dock handla tidningen först:-)

  SvaraRadera
 3. Nej,inte ännu. Där är många fina mönster.
  Jag har däremot sytt den ärmlösa klänningen (nr.103,) från senaste numret, i ett vitt tyg med små blåa prickar till min äldsta dotter. Hon hade ett brett svart skärp i midjan som min mamma hade som ung d.v.s. i slutet av 50-talet.
  Klänningen hade hon på sig på sin studentdag.
  Har haft problem med att kunna kommentera inlägg. Men nu verkar det fungera igen.
  / Hella

  SvaraRadera
 4. Åh, jag har inte köpt en Burda-tidning på många år, men nu blev jag sugen. Tack för tipset!

  SvaraRadera
 5. Många fina inlägg att läsa ikapp när man varit borta i några dar :) Speciellt gillade jag det där inlägget om att sticka/virka hjälmmössor mm till småbebisar i Kongo! Det ska jag nog försöka mig på jag med! Får väl hojta till här om jag kör fast ;-)

  SvaraRadera
 6. Visste inte Burda fanns längre.. Sånt min mormor sydde efter. Blev mycket förtjust i strandväskan med bambuhandtag och härligt foder!

  SvaraRadera