torsdag 30 juni 2011

Sätt upp ett trädgårdstält för varma sommardagar!

Genom en spetsgardin ser det mesta en smula vackrare ut! Lilltösen och jag ligger på rygg och följer molnens gång på den klarblå himmlen.Att sätta upp sitt eget provisoriska trädgårdstält är lätt som en plätt. Så här gör man:

Spänn upp en lina mellan två punkter. (Jag knöt ena ändan runt ett träd och den andra runt en stolpe som jag slog ner i gräsmattan.) Bred ut en filt som "golv" och drapera ett tygstycke, till exempel en gardin över linan. Det är fint att ha ett transparent tyg som silar ljuset, skuggar lite men ändå tillåter att man ser ut. Spänn ut tygstycket genom att lägga stenar som tyngder i hörnen. Lägg dig i ditt tält och njut av sommaren!Hur man kokar sin egen läskande lemonad, att inta i trädgårdstältet, kommer jag att berätta i nästa inlägg! Hoppas att ni har den allra bästa av somrar! Det har jag...

4 kommentarer:

 1. hej maja. tack för den fina kommentaren på min haruni-sjal. den var verkligen värd all tid den tog att sticka eftersom mottagaren blev så glad och jag blev jättenöjd med den=) hoppas allt är bra med dig, många kramar eddy

  SvaraRadera
 2. oj,vilken nostalgi tripp jag kom på när jag såg ditt trädgårdstält. Precis så gjorde jag som barn fast med en filt som ingen kunde se igenom.Far och jag "hann" inte alltid åka på semester men då tältade jag på en gräsmattestump mellan hyreshusen. Tack för en inspirerande blogg , ha det gott i sommarvärmen.

  SvaraRadera
 3. Eddy: Då förstår jag att det var värt mödan! Roligt att gåvan blev så lyckad. Kram!

  AnNie: Vad roligt att du gjorde så här som barn. Filtkojor inomhus är ju också ett sånt där barndomsminne... apropå att du gjorde ditt tält av en filt.

  Tack för kommentaren! Ha det fint du med!

  Hälsar Maja

  SvaraRadera
 4. Åh, det såg riktigt sommarhärligt ut!

  SvaraRadera