fredag 10 juni 2011

Ta vara på flaskorna!Det gäller att rusta sig inför sommarens saftkok! Användbara glasflaskor som tömts på sitt ursprungliga innehåll, rengörs noga och samlas ovanpå ett av köksskåpen. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag nog det här "flasksamlandet" i åtanke redan när jag köper något i mataffären. Och ibland hittar man särskilt fina exemplar - som den underbara franska lemonaden jag köpte på Havannas Deli i Bollnäs. Den innehåller fortfarande en läskande grapefruktlemonad, men när vi njutit klart av den hamnar flaskan bland de andra. De två gröna flaskorna med fina korkar köpte jag för nästan ingenting på Åhléns när de reades ut förra hösten. När frukt och bärsäsongen är över brukar man kunna göra en hel del fynd i den vägen... Nu är jag väldigt glad att jag har dem, för oj vad här ska kokas saft! Vänta ni bara:)

Tusen tack för all respons på gårdagens uppmaning om att tipsa oss andra om era favoritböcker! Tänk vad många spännade förslag som strömmat in. Jag är så glad att jag frågade er - alla tips har gjort mig så lässugen. Jag jobbar just nu intensivt med att sammanställa allt till en tjusig boklista! Den kommer ni att kunna ladda ner den som PDF och skriva ut. Tänk vilken guldgruva att ta med sig när man beger sig till biblioteket! Vilken läs-sommar det kommer att bli.

Återkommer med boklistan så snart den är klar...

6 kommentarer:

 1. Åh, for en fin blogg !!! legger meg til som følger- ha en fin pinsehelg :)

  SvaraRadera
 2. Lyckos dig som har nåt att koka saft på. Mina rabarber räcker knappt till en paj...
  Men jag får kanske ta och inhandla något framöver. I år blir knappt några hallon, för de har inte hämtat sig från vintern.
  Ha en härlig pingst
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 3. Fina flaskor! Och grapefruktslemonaden är supergod. Har en flaska i köksfönstret som väntar på att avnjutas. :)

  SvaraRadera
 4. Herlig blogg du har, jeg samler også på flasker, men har ikke prøvd å lage saft, bare syltetøy.

  SvaraRadera
 5. Köpte samma flaska med samma innehåll för ett tag sedan men har fortfarande inte smakat - väntar på det rätta tillfället:) Ska absolut spara flaskan.

  Ser fram mot boklistan som absolut ska få följa med till bibblan, tur man bara bor ett stenkast bort.
  /Anki

  SvaraRadera
 6. Ingvild: 1000 tack! Vad roligt att du tycker om min blogg och vill följa den. Väldigt fint att höra det! Ha en bra helg du också!

  Elsamarianne: Tåkigt när skörden slår fel... Det där är ju lite av ett lotteri. Om det går som det ser ut nu, kommer vi att få en herrans massa körsbär i sommar. Så jag kommer nog att koka körsbärssaft. Och rabarbersaft förstås. HA en fin helg du också! Kram!

  Emma: Jag såg allt det! Vad roligt att vi hade samma:) Lemonaden var supergod! Förresten, vad fint du verkar ha fått det i lägenheten! Ser fram mot fler bilder framöver!

  Katrine: TACK, vad roligt att hitta hit! DÅ får du prova att koka saft i sommar... det är inte svårt, och det är så gott med hemkokt saft:)

  Anki: Vad roligt att du också har en sådan flaska! Grapefrukt-lemonaden var helt i min smak. Inte så söt, men väldigt smakrik! Jag skulle vilja prova någon annan av smakerna... Ska köpa fler flaskor nästa gång vi är i Bollnäs.

  Kul att du gillade idén med boklistan!

  Hälsningar från Maja

  SvaraRadera