söndag 10 juni 2012

I glashus!

Idag har jag såpskurat växthuset inuti, städat bort en del skräp från bygget och så det allra roligaste: Flyttat in växter, hylla, ljuskrona och lite annat smått och gått. Allt - saker som jag redan hade och har sparat på med tanke på växthuset.

Det är en sällsam känsla att befinna sig i ett hus av glas. Särskilt när man som jag, har drömt om det i många år. Luften är stilla, varm och lite fuktig - det doftar av jord och växter. Här vill jag vara: I stillheten, omgiven av sådant som växer! Här vill jag dricka mitt morgonkaffe medan jag ser ut över trädgården! Här vill jag hålla hemliga tårtkalas med lillan och hennes dockor, och diskutera dagen som gått med mina man på kvällskvisten!

Genom den gamla ventilen som jag fann på vinden och som nu sitter i den stadiga grunden, skymtar jag förgätmigej och prästkragar...

6 kommentarer:

 1. Ser mysigt ut! Har du hunnit odla upp någotbsärskilt som du ska ha i ditt växthus? / Emma

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint det ser ut, önskar mig oxå ett växthus, men först på önskelistan står egentligen ett trädgårdsland fullt av en massa blommor, så att man kan få plocka med sig en rejäl bukett in! Du gör så fint i din trädgård, vill ofta kliva in i dina bilder och hälsa på dig! hihi :)
  Kram Lina

  SvaraRadera
 3. ljuvligt :)
  vilken lycka och rikedom att få skörda egna tomater t ex.
  lycka till!

  SvaraRadera
 4. Åhhh, vad fint, jag blir också sugen på ett västhus, även om det knappast behövs i vårt klimat!
  Hälsningar Karin-Ida

  SvaraRadera
 5. Vad fint du har gjort det. Jag gillar framför allt ventilen. Jag ska också ha ett växthus när vi flyttar till något större i framtiden. Nu får det inte plats.

  kram på dig!

  SvaraRadera
 6. Titta vad fint det blev. Visst är det den mest underbara plats på jorden!?

  SvaraRadera