tisdag 12 juni 2012

Sent symöte - Min moodboard!


Välkomna på symöte!

Oj, vad sent det hann bli innan jag kunde skriva... Jag har varit strömlös i en bil med urladdat datorbatteri - men nu har jag äntligen ström igen. Och bättre sent än aldrig!

Hos mig handarbetas det febrilt! Jag jobbar på nya mönster och det är så roligt! Tyvärr kan jag inte visa något av det jag gjort än - det är lite hemligt... Men en bit av min moodboard kan ni i alla fall få se! 

En moodboard är en samling av bilder eller föremål som inspirerar till ett visst projekt - en slags utgångspunkt för skapandet. Jag tycker oftast att det känns bra att ha de där bilderna att återvända till då och då under processen. Hur gör ni när ni skapar?

Som ni ser är det brud och bröllopstema på min moodboard:) Kommer naturligtvis att berätta mer om mönstren och uppdraget längre fram!

Hur går det för er med handarbetandet? Lämna gärna en länk med hjälp av länkverktyget nedan:

9 kommentarer:

 1. Åh vad duktig du är! Ska bli intressant att se vad det ska bli för fint som du håller på med.
  Ja en moodboard skulle nog vara bra många gånger att hålla sig till då jag ofta ändrar och gör om mina ideér, beskrivningar, recept mm.

  SvaraRadera
 2. När jag är igång med ett projekt plockar jag fram allehanda prylar som inspirerar, tyger, garn, band, bilder. Bordet blir som ett moodboard :)
  Spännande att se vad du ska göra av bröllopstemat!

  SvaraRadera
 3. Ser ut som ett spännande projekt på g! Hoppas på bilder snart!

  Ordet moodboard har jag inte använt, men ibland (särskilt om det är större projekt) gör jag något som liknar din. Ganska nyss sydde jag min brudklänning och då klippte jag ut bilder på fina klänningar innan och ritade upp en skiss för hur jag ville att resultatet skulle bli. Helt klart bra att ha som inspiration och faktiskt riktigt kul att ha nu efteråt. För det är ju inte alltid det man gör blir som man tänkt från början =)

  SvaraRadera
 4. Jag har också gjort moodboards ibland... fast mest har jag nog dem "i huvudet" bara!

  SvaraRadera
 5. Skall bli spännande att se :-D

  SvaraRadera
 6. sådärja, nu har jag lagt in mitt bidrag till symötet!
  Jag tittade in i går kväll, innan jag gick och lade mig, vilket var mycket tidigt, efter en mkt jobbig dag på jobbet, men då var du nog i full färd med att fixa med din dator;)
  Fina bidrag idag igen, alltid lika roligt med symötestisdag!!
  Hälsningar
  Karin-Ida

  SvaraRadera
 7. Glömde en sak,
  Vet du Maja var man kan hitta en bra översättning på engelska/amerikanska stickförkortningar/Beskrivningsuttryck?
  Till virkning har jag men nu vill jag ge mig på en engelsk stickbeskrivning också!
  Hälsningar
  Karin-Ida

  SvaraRadera
 8. Använder du dig av något särskilt program för att göra moodboards? Frågar en som inte vet nåt..

  SvaraRadera
 9. Är så nyfiken på ditt moodboard. Jag kallar alltid mina för projekt. Det brukar bli spännande både för vi som bara får veta några detaljer och förren själv som har en bild hur vi hade tänkt göra och så blir det kanske något annat. Många bidrag med denna veckan, kul!

  SvaraRadera