måndag 6 augusti 2012

Där man plockar själv!


Igår var vi på den där magiska platsen där man får plocka själv. Brunstorps gård ligger nära mitt föräldrahem och så fort jag får chansen åker jag dit för att handla grönsaker, eller som igår - för att plocka själv

Förra året var det jordgubbar som hamnade i våra hinkar - i år blev det istället hallon. Och blommor! Kan ni tänka er något så underbart - självplock av sommarblommor. En underbar idé tycker jag och hoppas att fler kommer att ta efter detta i framtiden. Så här går det till: Den som vill plocka sig en blombukett får låna en sekatör och sedan går man mellan raderna av vackra blommor, och väljer och vrakar. Vår bukett fick lillan komponera som hon ville. Hon pekade medan jag klippte med sekatören. Det kändes säkrast så...

Dockan Elisabeth var också med till Brunstorp, men det visade sig att hon inte hade något vidare tålamod med hallonplockningen. Så fort lillan vände ryggen till så ställde hon till med bus... Därför blev lillan tvungen att avbryta sin plockning och passa Elisabeth istället;)

Jag tänker på hur tiden går och att det är ett helt år sedan vi plockade de där jordgubbarna. Men att rutiga sommarklänningar blir för små och urvuxn och att nya blir lagom stora, är ju mest härligt och bara lite vemodigt för en mamma som ser sin dotter växa och bli stor!

Tre liter hallon plockade vi i alla fall och av dem kokte jag en massa god pannkakssylt!

2 kommentarer:

 1. En dröm att plocka så där mycket hallon, hoppas verkligen fler tar efter. På Denningarums gård i nordöstra skåne kan man också plocka blommor och grönsaker själv och mycket mer kul finns att hitta på där.

  SvaraRadera
 2. Det känns så lyxigt att gå mellan raderna och plocka allt man vill ha. Så härligt.
  Här blir det marmelad på alla skogshallon vi plockar. Som sommar på en rostad smörgås, underbart!

  så glad att jag hittade hit, en riktig skattkista är vad det är!
  Ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera