onsdag 15 augusti 2012

Sticka med korta stickor!


Jag kom över ett par extra korta stickor av fabrikatet Marks & Kattens. Har precis insett att det är fasligt praktiskt med sådana när man stickar småsaker.  Perfekt att slänga ner i handväskan tillsmmans med ett restnystan, när man ska resa någonstans eller sitta still och vänta en längre tid!

Särskilt bra passar stickorna till de skärp som jag just nu "massproducerar". Ni kommer att få se mer av de stickade skärpen framöver, här på bloggen...

6 kommentarer:

 1. Visst är det bra!
  Jag har en del (fast inte trä) som övertagits från mamma och mormor. Bra för små babykläder och så. Fast på T-banan föredrar jag rundstickor, hur stort eller smått arbetet än är. Brukar lugna medresenärer som oroar sig för "petning" ;D

  SvaraRadera
 2. Jag föredrar också rundstickor men har på senare tid fått ont i händerna. Jag har märkt att jag får mindre ont i händerna om jag använder raka stickor men det belastar axlarna om stickorna är tunga och långa. Eftersom jag ofta stickar smågrejor så använder jag strumpstickor och är man rädd för att de ska stickas eller att arbetet trillar av kan man sätta kork eller suddgummi på ena änden.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag är jättenyfiken på dina stickade skärp! Små stickor har jag inte några, men de verkar väldigt praktiska och portabla till mindre stickningar.

  SvaraRadera
 4. När jag var liten och mormor lärde mig sticka fick jag använda strumpstickor med en halv vinkork fasttryckt i ena änden. Ett budgettips för den som känner att det blir lite dyrt att investera i alla olika varianter av stickor man skulle vilja ha, i olika tjocklekar.

  SvaraRadera
 5. Tack för tipset, skickade omedelbums efter ett par. Har suttit och stickat halsduk på 35 cm långa, vilket var hemskt trist. Ser fram emot att inte stickorna tar emot :)

  Maria

  SvaraRadera
 6. Korta stickor ska man inte underskatta. Jag använder korta strumpstickor när jag tvåändsstickar. Mycket behändigt.

  SvaraRadera