torsdag 16 augusti 2012

Hänga upp!
Nu är varenda liten centimeter av ateljén färdigmålad! Idag har jag städat golvet och påbörjat inflyttningen av möbler och sådant...

Den bruna knoppbrädan fanns i vårt hus när vi flyttde in - förmodligen är den tillverkad av en tidigare ägare som var snickare. Jag hittade hängaren i uthuset för ett par år sedan och har sedan dess längtat efter att få hänga upp den på något bra ställe! Och vad kan väl vara bättre än min atlejé?

Knopplister var en given detalj i den speciella inredningsstil som utvecklades av Shaker-rörelsen. I deras hem löpte ofta en knoppbräda längs med flera av väggarna i ett rum - förvaring och list i ett! Jag har alltid tyckt att det ser så sympatiskt och vackert ut det där, att kunna hänga ifrån sig saker längs med väggarna!

På min knoppbräda hänger än så länge ett par galgar. Två av dem virkade jag för ett par år sedan. Om ni inte har provat på det där med att klä in gamla galgar i virkning, tycker jag att ni ska göra det! Det är jätteroligt och blir så fint! De andra färgglada galgarna har jag fått av min mamma som hade köpt dem loppis, tror jag...

Nu ska jag dona vidare med flytten!

4 kommentarer:

  1. Åh, så fint du får det. Det där med att virka en klädsel åt gamla galgar verkar ju vara en jättebra idé. Jag har en massa gamla trägalgar liggande; det får nog bli ett kommande projekt. Dina är verkligen snygga.

    SvaraRadera
  2. Så fint det blir, och jag måste bara säga det att tapeten är helt underbar.

    SvaraRadera
  3. åh jag älskar arbetade galgar! har du sånna där lindade med plastband också?

    SvaraRadera