onsdag 20 februari 2013

Laggens lov!
Tre laggar har jag i min ägo - samtliga runt hundra år gamla! Den minsta är en liten dockvariant som nu mer står i finskåpet. (En gång när jag var liten lät faktiskt mormor mig använda den på riktigt - och det var så spännande!) De andra två - pannkakslaggen och plättlaggen - använder jag flitigt till vardags. Tänk att de fortfarande fungerar så bra! Det kan man kalla kvalitet!

8 kommentarer:

 1. De godaste plättarna steker min mamma i en likadan gjutjärnslagg.

  SvaraRadera
 2. Denna lilla var ju underbart söt! Har faktiskt inte ett ända plättlagg, det borde jag ändra på :)

  SvaraRadera
 3. Den lilla plättpannan kan man göra underbart goda "danska munkar" i och på danska heter dom äppelskivor. Finns att söka recept på nätet. En dansk tradition är det...

  SvaraRadera
 4. ...inget går upp mot gjutjärnslagg...

  SvaraRadera
 5. :)
  Jag har en pannkakslagg, en plättlagg och en lagg/ett järn att göra danska aebleskiver i. Underligt nog innehåller de inte äpple.

  Jag gräddar plättar och pannkakor enbart på vedspisen :)

  SvaraRadera
 6. Hej! Hittade din blogg när jag googlade lite om porslinsblomman. Har tittat lite runt här och tycker att du har en intressant blogg:) Önskar dig en skön helg!
  Kram Sirpa

  SvaraRadera
 7. Jag har alltid undrat vad som egentligen ar for skillnad pa plattar och pannkakor. Vad ar det? Ar det bara sotrleken?

  SvaraRadera
 8. Fina! Jag lagar så mycket mat som möjligt i järnpanna för att hålla mina järnnivåer bra. Lagar man något surt (alltså surt som i lågt PH-värde) släpper den ifrån sig extra mycket järn. Vad användes den lilla panna till mera? Förutom danska munkar. Någon som vet?

  SvaraRadera