söndag 29 september 2013

Ett sagobibliotek i miniatyr!

I förra veckan hittade jag en riktig liten skatt på Erikshjälpn! 11 stycken sagoböcker i miniatyr - ett helt litet bibliotek! Jag betalade ynka 3 kr st för böckerna... Det som gjorde det hela lite extra roligt var att min man mindes att han hade haft exakt de här böckerna när han var liten. De hade stått i ett slags sagoskåp av papp när man köpte dem. Synd att inte orginalkartongen också fansn kvar... Kanske var det även 12 böcker till antalet, från början. Det skulle jag nästn gissa på. Nägon som vet?

Sagorna i böckerna är riktiga klassiker - Bockarna Bruse, Den förtrollade prinsen, Guldgåsen osv. Några var dock nya för både mig och lillan. Som den om De dansande prinsessorna. (En sådan poetisk titel förresten - inte sant?)

I all sin litenhet är böckerna fyllda med underbara illustrationer, föreställande grodprinsar, troll, prinsessor och slott.

Varje kväll sedan vi köpte böckerna, har vi läst oss igenom det lilla sagobiblioteket. Nu är alla sagorna lästa och vi börjar om från början igen;)

Sagor är och har alltid varit viktiga för mig. Därför är jag så glad att jag fick en omåttligt sagointresserad unge! Det är ju genom sagorna vi lär känna oss själva...
3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag var på loppis idag och hittade det här söta lilla sagoskåpet, mitt innehåller bara 10 böcker, men det stämmer som du skriver att det var 12 från början. Jag försökte hitta lite information om det på nätet men hittade din sida istället.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har hela originalet med tolv underbara sagor. Torde ha fått den till julklapp 1968.

  H: Annika

  SvaraRadera
 3. Jag har även kartongen Det fattas en bok Jag undrar om det finns något värde på detta

  SvaraRadera