fredag 13 mars 2015

Våren kommer!

Nu kommer våren! Ja, den är faktiskt redan här - ser jag när jag blickar ut från ateljéfönstret över den lilla staden som är mitt hem!

De tidigare grusiga gatorna är nu alldeles rensopade, solen skiner och jag hör de där karaktäristiska trädgårdsarbetesljuden som betyder att människor har begett sig ut för att möta ljuset. Här inne i ateljén är det varmt av solljuset som flödar in genom fönstret. Jag sitter här vid arbetsbordet, omgiven av virknålar, garnnystan, stoppvadd och diverse skisser och anteckningar. Ungefär som jag brukar.

Nu har det varit tunnsått på bloggen här ett tag. Jag är ledsen för det, och lovar bot och bättring framöver. Det har sina skäl, och som jag sagt förr så händer det oftast som mest i livet när det är som allra tystast här på bloggen

Jag har bland annat hunnit med att fylla år - marsbarn som jag är, resa till Stockholm där jag fick uppleva flera spännande möten (ett av de där mötena ska jag snart berätta om här på bloggen), och sedan har jag lagt en hel del tankemöda på att försöka förändra min jobbsituation som faktiskt började te sig som allt mer orimlig...

Ni förstår när jag startade den här bloggen var jag en relativt nybliven musiklärare som jobbade på folkhögskola och musikhögskola - nu 5 år senare är jag OCKSÅ egen företagare, som jobbar med stick-/virkdesign, driver egen nätbutik och dessutom dragit gång ytterligare ett stort jobb med ett än så länge hemligt projekt. 

Nu har jag på vingliga ben tagit ett stort kliv mot en slags prövotid där jag förhoppningsvis ska få ägna mig åt mitt företag, bloggande, foto och mönsterdesign fullt ut. Sådana här vägskäl i livet är sällan lätta, men när man väl vågat klivet är det genast enklare att njuta av solljuset igen!

Jag hoppas ni vill följa med på den här resan som jag har framför mig!

Violen på bilden gjorde jag till Järbo Garns blogg häromdagen. Vi tänker köra blomtema bara för att ge våren lite extra skjuts!

Kanske känner du någon som skulle behöva en blomma? I så fall tycker jag att du ska virka en snarast och kvista över till personen i fråga och sprida lite ljus!

3 kommentarer:

 1. Oj vad spännande!! Heja dig Maja, det är så himla roligt med allt detta vackra du skapar omkring dig, allt du jobbat hårt för och byggt upp. Det är en ynnest att få följa dig på dina små och stora projekt. Nu låter det som att det kommer ännu mer?
  För mig är det kanske extra inspirerande för att du och jag har nästan samma utbildning, och det för tillfället är tunnsått med lediga tjänster här i Oslo: tänk att man kan gå andra vägar än vd det var tänkt från början.
  Jag följer dig med spänning och förväntan! /Carin F

  SvaraRadera
 2. Spännande, Maja! Jag hejar på dig!

  SvaraRadera
 3. Jättesöt blomma du virkat! Det är spännande att läsa om dem som vågar ta steget att starta eget så jag ser fram emot att läsa om dina framtida öden och äventyr. Och grattis i efterskott!

  SvaraRadera