lördag 21 september 2013

Höst hos mig!





Nu är det höst hos mig. Storstädat och hemtrevligt, med rosor i vasen och prydnadspumpor i träfatet. Till och med en ny kökshandduk på kroken bredvid spisen. Jag är svag för de där med gamla nostalgiska motiv - det är Almedahls som gör dem. Lite då och då fyller jag på med en ny i linneskåpet. Och den här med inläggningar och syltburkar på, passar ju nästan oförskämt bra just den här årstiden...

Bakade en äppelpaj som jag har varit nyfiken på ett bra tag nu. Hittade receptet här! "Sour Cream Apple Pie" var precis så där osedvanligt god som jag hade tänkte mig! Roligt med en lite annorlunda typ av äppelpaj. Annars blir det ju oftast en vanlig smulpaj, för mig. Ibland med citronsmak som oväxling...

Om någon annan vill pröva den amerikanska pajen som jag hittade hos Alicia, så kan jag lägga till att jag översatte "Sour Cream" till svensk "Creme Fraiche". Det är det som liknar den amerikanska mejeriprodukten mest, med tanke på fetthalt och att pajen ska gräddas i ugn...

Jag önskar er en fridfull lördag!

4 kommentarer:

  1. Men å har du testat den pajen! Jag har varit sugen på att testa men liksom inte kommit mig för. Gjorde du din egen deg eller köpte du?

    Vad mysigt att du gjort höst inomhus, jag tror att jag ska unna mig en storstädning och höstpynta lite jag med, för att verkligen sparka igång hösten. Tack för inspirationen! :-)

    SvaraRadera
  2. Hittade ditt recept på torkade äppelringar från 2011. http://husmorsskolan.blogspot.se/2011/08/gor-egna-appelchips.html Tack för receptet.

    SvaraRadera
  3. Vad är all-purpose flour... nån typ av mjöl förstår jag, men vilket??

    SvaraRadera
  4. Johanna: Jag köpte faktiskt degen - för första gången i mitt liv! måste erkänna det blev superbra!

    Anonym: Det är vanligt vetemjöl!

    SvaraRadera