onsdag 13 november 2013

Fina formar!


Jag är svag för pepparkasformar - speciellt när jag hittar ovanliga varianter - eller gamla fina klassiker på loppis. I helgen räknade och sorterade jag och lillan alla de pepparkaksformar som tillsammans vuxit sig till en ganska omfattande samling.

I ett fack fick djuren ligga, i ett annat udda föremål som skor, slott, och liknande. I det tredje lade vi alla "klassiska" julformar - gubbar, gummor och bockar... och så har vi ett sådant där stort hjärta också - och en väldigt finurlig sak som skär ut delarna till ett helt pepparkakshus.

50 formar sammanlagt, fick vi det till!

Nu längtar jag tills det är dags för det första baket! För i år har vi bestämt att vi ska göra minst en av varje sort;)

P.S. Trälådan fann jag på vinden i vårt hus. Det är antagligen en verktygslåda och den är märkt med en tidigare ägares initialer. Vi vet att han var möbeslnickare, så det verkar ju logiskt! Visst är den fin!

3 kommentarer:

 1. Jag har också MASSOR av pepparkaksformar. Båda nya och gamla, men jag gillar bäst de gamla. Har några efter min mormors mor. Många nya har jag köpt på nätet på www.formina.se Barnen gillar alla roliga formar!

  SvaraRadera
 2. Underbart! Vi har också massor av formar, varje år brukar vi utöka vår samling med en eller två och nu börjar samlingen bli skrymmande, haha ;-)

  SvaraRadera
 3. Pepparkaksformar är kul :) Var på röda korset senast i går och hittade en påse för ynka 10 kr.
  Fann även formar till mandelmusslor och en annan liten form i metall som var veckad som de andra. Vet dock inte vad de är till. Någon annan som kanske vet?
  /Karolina

  SvaraRadera